Carlos Alcaraz

 LUIS ROBAYO/Afp
STRAŠAN POVRATAK

Siloviti Carlos Alcaraz na prvom turniru nakon ozljede otišao do kraja, uskoro može opet ‘skinuti‘ Đokovića

Španjolac je do titule u Buenos Airesu stigao uz samo jedan izgubljeni set na turniru
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. veljača 2023. 22:02

Premda ga više od tri mjeseca nije bilo na terenu, Carlos Alcaraz opet osvaja naslove kao da je to stvar rutine. U Buenos Airesu je sa 6:3, 7:5 svladao Britanca Camerona Norrieja i uzeo svoju prvu titulu nakon prošlogodišnjeg trijumfa na US Openu.

Za pobjedu u finalu trebalo mu je nešto više od sat i pol, a prije Norrieja, na putu do titule redom je izbacio Đerea, Lajovića i Zapatu Mirallesa. Samo mu je Laslo Đere u osmini finala uspio otrgnuti set.

Španjolcu je to sedmi naslov karijere, a peti na zemlji, i poslužit će kao podsjetnik da bi 2023. mogla proteći u velikom okršaju između njega i Đokovića. Srbin mu je osvajanjem Australian Opena preoteo prvo mjesto ATP ljestvice, no sljedeća smjena mogla bi se dogoditi vrlo brzo.

Alcaraz bi se za početak bodovno mogao potpuno izjednačiti s Đokovićem, za što mu sljedeći tjedan treba obrana naslova u Riju. U tom će slučaju osvajač 22 Grand Slama ipak zadržati prvo mjesto, jer će imati veći bodovi zbroj s Grand Slamova, Masters 1000 turnira i ATP Finala, no prava bitka kreće na proljeće.

image
LUIS ROBAYO/Afp

Kako sada stvari stoje, Đoković zbog administrativnih prepreka oko necijepljenja još uvijek ne može putovati u SAD i mogao bi propustiti Masterse u Indian Wellsu i Miamiju, gdje Alcaraz brani ukupno 1360 bodova. Prema tom scenariju, tinejdžer iz Murcije mogao bi ga detronizirati već u Kaliforniji, za što mu treba plasman u finale.

Đokovićevi se navijači u međuvremenu i dalje nadaju dobrim vijestima. Srpski mediji izvještavaju da prvi igrač svijeta već danima naporno trenira u Beogradu, a za sljedeći tjedan najavio je press konferenciju na kojoj će otkriti svoje planove za naredne tjedne.

Linker
03. svibanj 2024 00:41