Sebastian Korda
 CHRISTOF STACHE Afp
ATP & WTA ZAVRŠNICE

Sin legendarnog tenisača stigao do naslova porazivši čak tri Talijana, Čehinja za 100 minuta uzela pehar

Sebastian Korda nadigrao je Marca Cecchinata u Parmi, dok je Barbora Krejčikova slavila u Strasborgu
Piše: HINAObjavljeno: 29. svibanj 2021. 17:36

Američki 20-godišnji tenisač Sebastian Korda osvojio je svoj prvi ATP naslov na turniru serije 250 u talijanskoj Parmi, gdje je u subotnjem finalu nadigrao domaćeg predstavnika Marca Cecchinata sa 6-2, 6-4 za 75 minuta.

Mladi Amerikanac je sin proslavljenog češkog tenisača Petra Korde, pobjednika Australian Opena 1998., a u Parmi je nastupio u svom drugom finalu na ATP turnirima. U američkom Delray Beachu nadigrao ga je Poljak Hubert Hurkacz, ali na zemljanoj podlozi u Parmi se 28-godišnji Marco Cecchinato nije mogao nositi s njim te je u svom petom finalu ostao na tri naslova.

Zanimljivo, Cecchinato je treći talijanski tenisač kojeg je mladi Amerikanac pobijedio na putu do naslova, nakon što je u prvom kolu izbacio Andreasa Seppija, a u drugom bio bolji od prvog nositelja turnira Lorenza Sonega.

Zahvaljujući trijumfu u Parmi Korda će dočekati nastup u Roland Garrosu kao član društva 50 najboljih tenisača svijeta. Njegovo će ime biti na 50. poziciji na novoj ATP ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak, što je Kordi najbolji renking u karijeri.

ATP Parma - finale

Sebastian Korda (SAD) - Marco Cecchinato (Ita) 6-2, 6-4


Češka tenisačica Barbora Krejčikova (WTA - 38.) u subotu je osvojila svoj prvi pojedinačni WTA naslov pobijedivši u finalu turnira u Strasbourgu Rumunjku Soranu Cirsteu (WTA - 61.) sa 6-3, 6-3 za 100 minuta.

Za 25-godišnju Čehinju to je bilo treće finale u karijeri, a drugo u 2021. u kojoj se do finala probila i u Dubaiju. Cirstea je ostala na dva naslova osvojena 2008. u Taškentu i ove godine u Istanbulu.

Krejčikova je jedna od najboljih igračica parova u kojima ima osam naslova, a među njima su i pehari osvojeni u Roland Garrosu i Wimbledonu 2018.

WTA Strasbourg - finale

Barbora Krejčikova (Češ/5) - Sorana Cirstea (Rum) 6-3, 6-3

Linker
17. travanj 2024 21:40