TIZIANA FABI Afp
BRAVO ZA FAIR PLAY

‘Sinneru, Srbine!‘ Talijan je prekinuo Đokovićev niz, a onda postao junak u Srbiji

Srpski tenisač je trebao pobjedu Jannika Sinnera da uđe u polufinale Torina, što se i dogodilo
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2023. 08:53

Jannik Sinner je spasio Novaka Đokovića i odveo ga u polufinale ATP Finala. Talijanski tenisač svoj je plasman među četiri najbolja osigurao i prije meča protiv Holgera Runea pa je bilo onih koji su smatrali kako će sinoć igrati ‘pod ručnom‘ te tako omogućiti Dancu da uđe u polufinale umjesto Srbina.

No to nije bilo tako - Sinner je pobijedio sa 6:2, 5:7, 6:4 i postao junak Srbije, barem na jedan dan.

"Sinneru, Srbine! Talijan odigrao za Novaka i poslao ga u polufinale Torina: Poslije velike drame srušio Runea na radost Srba!", naslov je teksta na Kuriru kojim se veliča pristup talijanskog tenisača.

"Kalkuliraju mali tenisači, ali Jannik Sinner nije taj! Novak je u polufinalu Torina", piše MozzartSport koji ističe "sve i da je Sinner pokleknuo protiv u drugom i trećem setu izuzetno agresivnog i nadahnutog Danca, teško da bi bilo tko realan smio tvrditi da je mladi Talijan tendenciozno izgubio."

Upravo je Sinner, podsjetimo, u drugom kolu u skupini svladao Đokovića, čime je prekinuo njegov pobjednički niz od 19 mečeva i doveo ga u situaciju da ne ovisi o sebi.

Sportal piše kako je "Sinner pobijedio i za Novaka" uz fotografiju zagrljaja te dvojice tenisača dok u drugom tekstu donosi reakciju nekadašnjeg tenisača, a sada komentatora Grega Rusedskog koji je odgovorio kolegici Catherine Whitaker na njenu rečenicu kako se Sinner mogao štedjeti s obzirom na to da ima probleme s leđima.

- Svi veliki igrači samo žele pobjeđivati, bez obzira na sve - rekao je Rusedski.

Linker
03. svibanj 2024 10:49