VINCENZO PINTO Afp
TRI SLAVLJA

Sjajan dan za hrvatske tenisače: Veliki preokret Mektića i Pavića, pobjede Borne Ćorića i Ivana Dodiga

Dodiga i Krajiceka u polufinalu čekaju prvi nositelji, Marcel Granollers i Horacio Zeballos
Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2022. 17:01

Nikola Mektić i Mate Pavić došli su na korak do finala na londonskom ATP 500 turniru koji se igra na travnatoj podlozi Queen's Cluba, a do pobjede protiv Australca Johna Peersa i Slovaka Filipa Polašeka došli su nakon velikog preokreta i jedne spašene meč-lopte.

Naime, australsko-slovačka kombinacija je vodila sa 6-4, 5-2 i bila samo jedan gem udaljena od pobjede. No, tada su Mektić i Pavić nanizali pet gemova i pritom dvaput oduzeli servis suparnicima te odveli meč do odluke u produženom 'tie-breaku'.

Peers i Polašek su preokrenuli inicijalno vodstvo olimpijskih pobjednika (1-3), a nakon serije od sedam poena koje je osvajao par na reternu rezultat je bio 6-6. Australsko-slovački par je kod 9-8 imao meč-loptu, ali su je Mektić i Pavić spasili kad su bili na servisu, a potom su sami došli na poen od pobjede. Mektić je neobranjivo uzvratio na Polašekov servis i wimbledonskim pobjednicima donio prolaz u polufinale.

Paviću je ovo bila šesta uzastopna pobjeda, jer je prošli tjedan osvojio naslov u Stuttgartu igrajući s Poljakom Hubertom Hurkaczom.

Mektić i Pavić će se za svoje peto finale u 2022. boriti protiv boljih iz dvoboja američkog para Taylor Fritz - Tommy Paul i australsko-britanske kombinacije Alex De Minaur - Cameron Norrie.



Borna Ćorić u četvrtfinalu Challengera u Parmi

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 255.) igrat će u četvrtfinalu Challengera u talijanskoj Parmi, nagradnog fonda 134.920 eura, na kojem je u četvrtak svladao domaćeg 20-godišnjeg predstavnika Flavija Cobollija (ATP - 150.) sa 7-5, 6-4.

Cobolli je u ožujku ove godine bio pobjednik zadarskog Challengera i svladao je 25-godišnjeg Zagrepčanina na Challengeru u Rimu, a Ćorić mu je uzvratio u Parmi, gdje će imati priliku prvi put u ovoj godini nanizati tri pobjede.

Nakon što je do četvrtfinala stigao svladavši dvojicu Talijana, Agamenonea i Cobollija, Borna će i za plasman u polufinale igrati protiv domaćeg predstavnika, 20-godišnjeg Giulija Zeppierija (ATP - 173.), koji je u 2. kolu svladao 8. nositelja Brazilca Thiaga Monteira (ATP - 96.) sa 6-3, 6-4.



Dodig i Krajicek u polufinalu Hallea, sada ih čeka najveći izazov

Ivan Dodig i američki tenisač Austin Krajicek borit će se za plasman u finale ATP 500 turnira u njemačkom Halleu na travnatoj podlozi, nakon što su u četvrtak u četvrtfinalu svladali Kazahstanca Andreja Golubeva i Argentinca Maxima Gonzaleza sa 7-6 (3), 6-2.

Četvrte nositelje Dodiga i Krajiceka u polufinalu čekaju prvi nositelji, Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos od kojih su prije dva tjedna bili bolji u polufinalu Roland Garrosa.

Linker
16. travanj 2024 21:09