Donna Vekić

 MICHAEL OWENS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Michael Owens/getty Images/profimedia
TAKO SE TO RADI

Sjajna Donna Vekić! Hrvatica nakon velike borbe srušila petu na svijetu i ušla u polufinale San Diega

Bjeloruska protivnica bila je, prema očekivanjima, tvrd orah za Donnu, ali morala je priznati poraz.
Piše: HINAObjavljeno: 14. listopad 2022. 23:15

Donna Vekić je nastavila impresivan niz pobjeda na WTA 500 turniru u San Diegu, gdje je u petak svladala petu tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 6-4, 6-7 (5), 6-1 i prvi put u ovoj godini ušla u polufinale.

Bio je to šesti dvoboj 26-godišnje Osječanke i 24-godišnje Bjeloruskinje u kojem je Donna stigla do pete pobjede. Za ovu je trebala dva sata i 37 minuta.

"Ovo mi je bio jedan od pet najtežih mečeva u karijeri. Bilo je stvarno iscrpljujuće", rekla je Osječanka nakon što je odigrala i svoj peti meč u San Diegu, gdje je do glavnog ždrijeba došla nakon dvije pobjede u kvalifikacijama.

A onda je nanizala pobjede nad sedmom na svijetu, Grkinjom Mariom Sakkari, 22. igračicom na WTA ljestvici, Čehinjom Karolinom Pliškovom te nad trećom nositeljicom i svjetskim brojem 5, Arinom Sabalenkom.

image

Donna Vekić

VICTOR JOLY Dppi Via Afp

Protiv Sabalenke je prvi put izgubila set na ovom turniru, ali joj nepovoljan rasplet druge dionice meča nije narušio koncentraciju.

U prvom setu je prva došla do ‘breaka‘ za 4-3 pa odmah izgubila servis, da bi novim ‘breakom‘ došla do odlučujuće prednosti.

Vodila je Vekić sa 4-2 u drugom setu, ali dopustila Sabalenki povratak u meč s tri izgubljena gema u nizu. Izborila je Donna odluku u ‘tie-breaku‘, povela sa 5-4 i imala dva servisa, ali je izgubila sljedeća tri poena, a time i drugi set.

No, u trećem setu je od 1-1 ušla u pobjednički niz od pet gemova, nakon što je u trećem gemu spasila posljednju priliku Sabalenke za oduzimanje servisa.

Konačna statistika je pokazala iskorištenost prilika za ‘break‘ 6/11 kod Vekić, a 3/6 kod Sabalenke. Bjeloruskinja je pomogla tako što je napravila 10 dvostrukih pogrešaka.

Donnina suparnica u polufinalu bit će Amerikanka Danielle Collins.

Linker
27. travanj 2024 02:27