Mate Pavić i Nikola Mektić

 MICHAEL BRADLEY/AFP/PROFIMEDIA Michael Bradley/afp/profimedia
POBJEDA U AUCKLANDU

Sjajna najava za Australian Open: Nikola Mektić i Mate Pavić uzeli još jedan, već 15. zajednički trofej

Dobili su Amerikance, Lammonsa i Withrowa te im uzvratili za poraz na US Openu prije dvije godine.
Piše: HINAObjavljeno: 14. siječanj 2023. 08:55

Mate Pavić i Nikola Mektić osvojili su u subotu 15. zajednički ATP naslov svladavši u finalu ATP turnira u Aucklandu Amerikance Nathaniela Lammonsa i Jacksona Withrowa sa 6-4, 6-7 (5), 10-6.

Aktualni olimpijski pobjednici su tako uzvratili američkom paru za poraz koji su im nanijeli u prvom kolu US Opena 2021.

Mektiću je ovo 23. naslov u karijeri, dok je Pavić došao do svog 33. trofeja, a trećeg u Aucklandu, gdje je osvajao naslove i s Michaelom Venusom (2016.) te Oliverom Marachom (2018.).

Za 29-godišnje Lammonsa i Withrowa ovo je bilo treće zajedničko finale, a ostali su na jednom naslovu, osvojenom prošle godine u San Diegu.

ATP Auckland, parovi - finale

NIKOLA MEKTIĆ/MATE PAVIĆ (HRV/1) - Nathaniel Lammons / Jackson Withrow (SAD) 6-4, 6-7 (5), 10-6


Dodig i Krajicek bez borbe predali finale

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov američki partner Austin Krajicek bili su prisiljeni predati finalni meč na ATP turniru u Adelaideu, zbog bolova u leđima koje je osjetio 38-godišnji Međugorac.

Trebala je to biti prilika za Dodiga i Krajiceka da uzvrate Salvadorcu Marcelu Arevalu i Nizozemcu Jean-Julienu Rojeru za poraz u prošlogodišnjem finalu Roland Garrosa.

No, Arevalo i Rojer su bez borbe osvojili svoj peti zajednički naslov, a zadnji su nastup u Adelaideu imali u četvrtfinalu. Naime, bez borbe prošli i do finala, zbog predaje Britanca Glasspoola i Finca Heliovaare.

Dodig i Krajicek su trebali zaigrati u devetom zajedničkom finalu, a 45. za hrvatskog tenisača u konkurenciji parova, u kojoj je ostao na 19. osvojenih naslova.

Linker
18. travanj 2024 19:27