LaPresse/ddp USA/Profimedia
DVA MEČA, DVIJE POBJEDE

Sjajne vijesti uoči Davis Cupa! Mektić i Pavić srušili najbolji par svijeta i osigurali polufinale

Protiv Nizozemca Koolhofa i Britanca Skupskog ispalili su deset asova i spasili sve tri break-lopte
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. studeni 2022. 15:54

Dva meča bila su dovoljna Nikoli Mektiću i Mati Paviću da osiguraju plasman među četiri najbolja para na ATP-jevoj završnici sezone u Torinu.

Nakon što su u tri seta slavili u hrvatskom dvoboju protiv Dodiga i Krajiceka, Mektić i Pavić u utorak su bili još uvjerljiviji. Sa 6-4, 7-6(3) pobijedili su prve nositelje, Nizozemca Koolhofa i Britanca Skupskog, koji su već osigurali status najboljeg para u 2022.

Ključan je bio break odmah na početku meča za 1-0. Hrvatski dvojac tu prednost do kraja seta nije ispuštao. U drugom setu su propustili četiri vezane break-lopte pri rezultatu 3-3, a onda zaključili posao u tie-breaku.

- Sjajno je znati da smo se već nakon dva meča plasirali u polufinale. Dvoboj je bio odličan, iza njih je fantastična sezona i puni su samopouzdanja. Dosad smo igrali jednom i pobijedili smo ih, a sad smo to ponovili - rekao je Pavić.

Naš je dvojac ispalio deset asova i spasio sve tri break-lopte.

- Meč nije mogao početi bolje, taj break je bio krucijalan. Na ovom terenu je to velika prednost. Igrali smo s puno samopouzdanja na servisu i stvarali prilike na reternu - dodao je Mektić.

Nakon ranih ispadanja u Firenci i Beču, povratak olimpijskih prvaka u pobjedničku formu ohrabrujuća je vijest i u kontekstu reprezentacije. Hrvatsku sljedeće srijede u četvrtfinalu Davis Cupa u Málagi čeka Španjolska, koja ne može računati na dvojicu najboljih igrača, Alcaraza i Nadala.

Linker
20. travanj 2024 13:50