Rafa Nadal nakon poraza

 OSCAR DEL POZO Afp
NASLJEDNIK JE STIGAO

Sjajni Alcaraz prvi put u karijeri srušio Nadala i sad ide na Đokovića, Hrvat ispao nakon velike borbe

Koliko je napredovao u posljednih godinu dana pokazuje i rezultat postignut na istom terenu lani
Piše: HinaObjavljeno: 06. svibanj 2022. 18:50

Nova zvijezda svjetskog tenisa, Španjolac Carlos Alcaraz dan nakon što je proslavio 19. rođendan ostvario je prvu pobjedu u karijeri protiv svog uzora i 17 godina starijeg sunarodnjaka Rafaela Nadala sa 6-2, 1-6, 6-3.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Alcaraza i Nadala, a drugi u Madridu. Koliko je Alcaraz napredovao u posljednih godinu dana pokazuje i rezultat postignut na istom terenu lani kada je bilo 6-1, 6-2 za Nadala. Nadal je bio uspješniji i u polufinalu Indian Wellsa ranije ove godine, no Alcaraz je pokazao kako je trenutačno u boljoj formi.

image

Carlos Alcaraz

OSCAR DEL POZO Afp

Alcaraza u subotu u polufinalu očekuje još jedan velikan, Srbin Novak Đoković koji je u prvom četvrtfinalu svladao Poljaka Huberta Hurkacza sa 6-3, 6-4.za 81 minutu.

image

Hubert Hurkacz nije uspio iznenaditi Novaka Đokovića

OSCAR DEL POZO Afp

Đokoviću je to četvrta pobjeda u isto toliko dvoboja s Hurkaczom, a njome se po sedmi put u karijeri probio do polufinala madridskog Mastersa, odnosno šesti otkako je turnir 2009. iz dvorane preseljen na otvoreno i sa tvrde na zemljanu podlogu.

Hurkacz nije uspio ozbiljno zaprijetiti prvom tenisaču svijeta koji je u Madridu triput podizao pobjednički trofej. Đoković je Poljaka ostavio bez prilike za oduzimanje servisa pa mu je po jedan 'break' u svakom setu bio dovoljan za uvjerljivu pobjedu.



Dodig i Bolelli bez polufinala

Ivan Dodig i talijanski tenisač Simone Bolelli nisu se uspjeli plasirati u polufinale turnira parova na madridskom Mastersu, gdje su ih u petak u četvrtfinalu svladali Britanac Jamie Murray i Novozelanđanin Michael Venus sa 7-6 (5), 7-6 (7) nakon gotovo dva sata borbe.

Dodig i Bolelli su u prvom setu propustili tri prilike za 'break' u prvom i još jednu u trećem gemu, da bi u desetom bili prisiljeni spasiti set-loptu. Odluka je pala u 'tie-breaku' koji su Murray i Venus otvorili vodstvom 4-0. No, hrvatsko-talijanski par se vratio od 4-5, ali još jedan izgubljeni poen na početnom udarcu koštao je Dodiga i Bolellija gubitka prvog seta.

Nove 'break' prilike za hrvatsko-talijansku kombinaciju stigle su u drugom gemu drugog seta i to četiri zaredom, ali nisu uspjeli oduzeti servis suparnicima. Ostali su bez realizacije i u desetom gemu, kad su stigli do set-lopte pa je ponovno odluka pala u 'tie-breaku'.

Murray i Venus su poveli sa 5-2, Dodig i Bolleli osvojili tri poena zaredom, kod 5-6 spasili prvu meč-loptu, a kod 7-6 propustili drugu set-loptu. Kod vodstva britansko-novozelandskog para 8-7 Bolelli je nakon servis poslao bekend paralelu u mrežu i poslao Murrayja i Venusa u polufinale u kojem čekaju pobjednike meča Kolumbijaca Cabala i Faraha protiv španjolsko-argentinskog para Granollers - Zeballos.

Linker
04. svibanj 2024 00:59