Jannik Sinner

 HECTOR RETAMAL Afp
ATP MASTERS ŠANGAJ

Sjajni Talijan briljirao protiv Đokovića. Ostavio ga bez break-lopte i osvojio sedmi naslov sezone

Pobjedom 7:6, 6:3, Jannik Sinner stigao je do svoje treće Masters titule u sezoni
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2024. 12:22

U velikom finalu Masters 1000 turnira u Šangaju, prvi tenisač svijeta Jannik Sinner je sa 7:6(4), 6:3 svladao Novaka Đokovića, osvojivši svoj 17. naslov u karijeri i podebljavši ovogodišnji omjer pobjeda i poraza na 65:6.

U prvom setu nismo vidjeli niti jednu break loptu pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo je Sinner odigrao nekoliko sjajnih poena i stigao do velike prednosti od 5:1. Time je prelomio prvi set, koji je sa 7:4 otišao na njegovu stranu.

Ključni trenutak drugog seta dogodio se pri vodstvu Sinnera 2:1. Tada Talijan dolazi do prve dvije break lopte na servis Đokovića. Srpski tenisač je spasio prvu, ali nakon toga je Sinner odigrao još jedan odličan poen i tako došao na korak od titule.

Sinner je ostao miran i odservirao za svoju već sedmu titulu ove sezone. Ovo mu je ujedno i treća Masters 1000 titula ove sezone nakon što je osvojio Cincinnati i Miami.

O sjajnoj predstavi Talijana najbolje govori podatak da se kroz cijeli susret nije suočio s niti jednom break lopte. Ovom predstavom se dodatno učvrstio na prvom mjestu ATP ljestvice.

Linker
13. listopad 2024 12:23