Ivan Dodig i Austin Krajicek (arhiva)

 ELSA Getty Images Via Afp
MASTERS U MONTE CARLU

Slom favorita: Dodig ostao bez četvrtfinala, a iznenađenje dana je ispadanje lanjskog pobjednika

Lakoćom se, zato, u osminu finala plasirao i drugi tenisač svijeta, Talijan Jannik Sinner
Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2024. 14:41

Hrvatski reprezentativac Ivan Dodig i američki tenisač Austin Krajicek nisu uspjeli izboriti mjesto u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu, a bolji od njih bili su Belgijci Sander Gille i Joran Vliegen koji su slavili sa 6-4, 6-3.

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala Roland Garrosa u kojem je slavio hrvatsko-američki par koji je u današnji dvoboj ušao s prednošću 3-0 u mešusobnim dvobojima. Štoviše, Dodig i Krajicek prije ovog dvoboja nisu izgubili nijedan set u mečevima protiv Gillea i Vliegena.

Računajući Ivanovo partnerstvo s Matom Pavićem u Davis Cupu, ovo je Dodigu drugi uzastpni poraz od ovog belgijskog dvojca.

Nakon sinoćnjeg poraza Nikole Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa, od hrvatskih predstavnika je u turniru ostao još samo Mate Pavić koji igra sa Salvadorcem Marcelom Arevalom, a na putu prema četvrtfinalu stoje im prvi nositelji, Indijac Rohan Bopanna i Australac Matthew Ebden.


Popyrin izbacio prošlogodišnjeg pobjednika Rubljova

Drugo kolo ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu donijelo je dvoboj dvojice umaških pobjednika u kojem je Australac Alexei Popyrin (ATP - 46.) iznenađujuće, sa 6-4, 6-4, svladao branitelja naslova i šestog tenisača svijeta, Rusa Andreja Rubljova.

Popyrin je prošle godine u umaškom Stella Marisu osvojio svoj prvi ATP naslov na zemljanoj podlozi, a u srijedu je prvi put zaigrao na središnjem terenu teniskog kluba u Monte Carlu te šokirao prošlogodišnjeg osvajača prestižnog trofeja.

Ovaj 24-godišnji Australac će prvi put u Monte Carlu zaigrati u osmini finala, a za plasman u četvrtfinale će se boriti protiv najbolje rangiranog sunarodnjaka Alexa de Minaura (ATP - 11.) koji je preokretom došao do pobjede 2-6, 6-2, 6-3 protiv Nizozemca Tallona Griekspoora (ATP - 26.).

Talijan Lorenzo Sonego (ATP - 57.) je u glavni ždrijeb ušao tek nakon što je svoj nastup, zbog ozljede desne podlaktice, morao otkazati treći tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz. Sonego je u završnom kolu kvalifikacija poražen od Španjolca Roberta Bautiste Aguta, ali je iskoristio ukazanu priliku i ušao u osminu finala glavnog turnira pobijedivši Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea (ATP - 35.) sa 6-4, 7-5.

Lakoćom se u osminu finala plasirao i drugi tenisač svijeta, Talijan Jannik Sinner, koji je sa 6-1, 6-2 nadigrao Amerikanca Sebastiana Kordu. Sinnerov suparnik za plasman u četvrtfinale bit će Nijemac Jan-Lennard Struff, koji je sinoć svladao Bornu Ćorića sa 7-6 (2), 6-1.


ATP Monte Carlo - 2. kolo

Alex de Minaur (AUS/11) - Tallon Griekspoor (NIZ) 2-6, 6-2, 6-3

Alexei Popyrin (AUS) - Andrej Rubljov (6) 6-4, 6-4

Lorenzo Sonego (ITA) - Felix Auger-Aliassime (KAN) 6-4, 7-5

Karen Hačanov (15) - Francisco Cerundolo (ARG) 4-6, 6-4, 6-3

Jannik Sinner (ITA/2) - Sebastian Korda (SAD) 6-1, 6-2

Linker
02. svibanj 2024 02:19