Rune i Đoković su igrali jedan protiv drugoga na US Openu

 ANGELA WEISS Afp
NADOLAZEĆA ZVIJEZDA

‘Smiješno je da se Federer i Nadal uvijek spominju kao dobri momci. Što se tiče nas, Đoković daje najviše‘

‘Nisam čuo da su Federer i Nadal davali neke savjete mladim igračima‘, kaže talentirani Danac.
Piše: S.N.Objavljeno: 21. studeni 2021. 08:10

Holder Rune jedan je od tenisača koji je ove godine najviše napredovao. Ovaj 18-godišnji Danac je godinu počeo na 474. mjestu, a trenutno je 105. igrač svijeta i samo je pitanje trenutka kada će ući u Top 100, a mnogi analitičari mu predviđaju i veći rast. Rune je nastupio i na Next Gen turniru u Milanu gdje je zaustavljen u skupini s upisanom jednom pobjedom i dva poraza.

Rune se često uspoređuje s Carlosom Alcarazom, još jednim odličnim mladim tenisačem, i spominje se da bi oni mogli igrati važnu ulogu u svjetskom tenisu sljedećih godina.

"Mnogi pričaju o nama kao o novom rivalstvu poput onoga kojeg su imali i imaju Federer i Nadal. Da, moguće je da bude tako. Mi igramo jedan protiv drugoga još od kada smo bili djeca i imali smo nekoliko odličnih mečeva. On je trenutno bolje plasiran od mene na ATP listi i ima više iskustva, ali sljedeće godine ću i ja regularno igrati ATP i skupljati iskustvo tako da ćemo sigurno dosta još igrati u budućnosti", izjavio je Rune u razgovoru za portal Sportskeeda.

Osim pitanja o svojem tenisu, Rune je odgovarao i na pitanja o najvećim tenisačima današnjice. Zanimljiv je odgovor dao o tome koji je najbolji savjet kojeg je dobio od nekoga od velike trojice, Federera, Nadala i Đokovića.

"Kada sam prvi put trenirao s Đokovićem, mislim da je to bilo kada sam imao 14 godine, on me je pitao jesam li zadovoljan načinom na koji igram tenis. Odgovorio sam da jesam na što je on odgovorio da je to važno. U tom trenutku sam mislio da je to čudno pitanje, ali kasnije sam shvatio da je jako važno da mi se sviđa kako igram", rekao je Rune i nastavio:

"Đoković mi je rekao puno dobrih stvari. Smiješno je da se Federer i Nadal uvijek spominju kao dobri momci, ali što se tiče odnosa s mlađim generacijama, Đoković je taj koji daje najviše. Nisam čuo da su Federer i Nadal davali neke savjete mladim igračima, možda jesu u svojim državama, ali po meni je Đoković taj koji daje najviše."

Linker
25. travanj 2024 01:16