VELIKI PODVIG

Sonego osvojio Winston-Salem bez izgubljenog seta i ispisao povijest

Talijan je trebao samo 64 minute za pobjedu kojom je postao 11. aktivni tenisač s naslovom na svim podlogama
Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 09:19

Talijanski 29-godišnji tenisač Lorenzo Sonego (ATP - 58.) pobjednik je ATP 250 turnira u Winston-Salemu, gdje je u subotu u finalnom dvoboju sa 6-0, 6-3 svladao Amerikanca Alexa Michelsena (ATP - 52.), dan prije njegova 20. rođendana.

Sonego je trebao samo 64 minute za pobjedu kojom je postao 11. aktivni tenisač s naslovom na svim podlogama na kojima se danas igraju ATP turniri (tvrda podloga u dvorani i na otvorenom, trava, zemlja).

Talijanu je ovo bilo šesto finale u karijeri, a na četvrti naslov je čekao gotovo dvije godine, od trijumfa na dvoranskom turniru u Metzu 2022. Na zemlji je osvojio naslov u Cagliariju 2021., a do prvog trofeja na ATP Touru došao je 2019. na travi u Antalyji.

Sonego je u ovom tjednu igrao briljanto. Sve je pobjede ostvario u dva seta, a samo je jednom izgubio gem na servisu.

"Ovo je lud tjedan za mene, moju ekipu i moju obitelj. Svaki dan sam igrao onako kako sam zamislio. Doista sam ponosan na sebe", izjavio je Sonego nakon pobjede.

Dvadesetogodišnji Michelsen je i u trećem finalu ostao bez pobjedničkog trofeja. Ovo mu je bilo prvo finale na tvrdoj podlozi, a prethodna dva je izgubio na travi u Newportu, prošle i ove godine.

Sonegu će osvojeni bodovi donijeti skok od deset mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici pa će na US Openu igrati kao 48. tenisač svijeta, a Michelsen će biti odmah iza njega na 49. poziciji, što mu je prvi plasman u Top 50 u karijeri.

Linker
16. rujan 2024 21:15