FILIPPO MONTEFORTE/Afp
ŠTO SE DOGAĐA?

Srpski mediji pišu da Đoković ima dva velika problema uoči Roland Garrosa. ‘Nije ličio na sebe‘

B92 piše da ga osim loše forme muči i ozljeda lakta, zbog koje je popio tabletu protiv bolova
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. svibanj 2023. 17:45

Velik sam fan Novaka Đokovića, želim mu sve najbolje; ovo je velika pobjeda za mene kao i ona lani u Parizu. On je jedan od najvećih i zato sam jako ponosan na sebe. Velik sam borac, uvijek sve ostavim na terenu - rekao je 20-godišnji danski tenisač Holger Rune koji je u tri seta (6:2, 4:6, 6:2) nadvisio Đokovića plasiravši se u polufinale Mastersa u Rimu.

Kao i uvijek kad je Nole u pitanju, srpski mediji raspisali su se o drami i porazu svojeg najboljeg sportaša koji je opet "divljao" tijekom meča. Beogradski B92 donio je i prve domove Đokovića koji očekivano nije bio presretan drugim porazom od Runea u trećem međusobnom meču:

- Uvjeti su bili loši, to je jedan od najhladnijih i najvlažnijih turnira na kojima sam igrao. On je vrlo brz i talentiran, vrlo dinamičan igrač. Bio je bolji i igrao bolje od mene tijekom većeg dijela meča. Loše sam počeo treći set i tu se meč prelomio za njega, on je zaslužio pobjedu.

Đoković je srpskim novinarima izjavio da i dalje računa na dobar nastup u Roland Garrosu. Kurir je najviše istaknuo njegovu kritiku Gorana Ivaniševića i ostalih iz njegovog tima:

"Čitavu karijeru sam pronalazim rješenja, što ćete mi uopće; nemate nikakvu mentalnu snagu?!"

image

Đoković čestita Runeu

FILIPPO MONTEFORTE/Afp

Novinar je ipak Đokovićevo ispadanje i nedolično ponašanje opravdao objektivnim okolnostima:

"Uz slabu formu, dodatni Novakov problem je i ozljeda. Novaka muči lakat, početkom drugog seta popio je tabletu protiv bolova. Forma i ozljeda dvije su mu velike brige uoči Roland Garrosa."

Srpski mediji istaknuli su i činjenicu da je Rune tek šesti tenisač u povijesti s boljim omjerom (2-1) od Đokovića. Marat Safin (2-0), Fernando Gonzalez (2-1) i Andy Roddick (5-4) više ne igraju, a Jirija Veselog (2-0) i Nicka Kyrgiosa (2-1) Novak još može nadvisiti. Ipak, zaboravili su spomenuti Ivu Karlovića koji protiv Đokovića ima 2-1.

Sportski žurnal uopće nije istaknuo Đokovićevo ponašanje već je jednostavno zaključio da je Rune bio bolji te da će Đoković uskoro izgubiti broj jedan.

"Đoković nije ličio na sebe...na turniru na kojem je branio titulu završio je ranije nego što se nadao. Nervozan je bio tijekom meča, svađao se sa svojim timom, ali i sa sucem. Nije bio koncentriran, pa mu sada slijedi period oporavka i priprema za Roland Garrosa", napisali su pak u Blicu.

Linker
08. rujan 2024 02:14