Miloš Raonić

 HENRY NICHOLLS Afp
ZAPANJUJUĆA BROJKA

Srušen nevjerojatni rekord Ive Karlovića u asovima: ‘Bez ovoga bi moja karijera bila drugačija‘

Miloš Raonić je u pobjedi nad Norriejem ispucao 47 asova, što je rekord za meč na dva dobivena seta
Piše: SNObjavljeno: 17. lipanj 2024. 21:13

Ivo Karlović od danas više nije vlasnik rekorda za najveći broj asova u meču na dva dobivena seta. Umirovljenog hrvatskog diva detronizirao je Miloš Raonić, koji je u Queen‘s Clubu sa 6:7(5), 6:3, 7:6(9) pobijedio Camerona Norrieja i pritom ispucao nevjerojatnih 47 asova.

Karlović je dosad držao vrh s 45 asova iz meča s Berdychom u Halleu 2015. godine, a Raonić ga je prestigao i tako što je na putu do pobjede spasio dvije meč-lopte. Osim toga, u cijelom meču nije izgubio servis.

- S obzirom na rezultat i na meč-lopte koje sam trebao spasiti, vjerojatno mi je trebao svaki od tih 47 asova koje sam zabio. Servis mi je uvijek bio najvažniji udarac. Ovaj mali rekord je nešto posebno i značajno, a drago mi je i da iza njega stoji pobjeda - izjavio je Kanađanin, svojedobno treći, a danas 186. igrač svijeta.

Finalist Wimbledona 2016. postao je osmi čovjek na Touru (od 1991.) koji je u meču na dva seta ispucao barem 40 asova. Osim Karlovića, u tom se biranom društvu nalazi i Goran Ivanišević. Raonićev osobni rekord dosad je bilo 38 asova.

image
HENRY NICHOLLS Afp

- Da nemam servis, moja karijera danas bi izgledala bitno drugačije, zato sam jako zahvalan zbog toga - dodao je.

Linker
17. lipanj 2024 21:15