Marketa Vondrousova

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
VELIKO RAZOČARANJE

‘Stadion očigledno nije spreman za turnir ovakve razine, ali čini se da organizatore to ne brine‘

Nastavljaju se negativne reakcije na loše terene u Cancunu
Piše: HinaObjavljeno: 31. listopad 2023. 13:09

Razočarana sam kako izgleda organizacija ovog završnog turnira, rekla je češka tenisačica Marketa Vondroušova nakon prvog meča na završnom WTA Finals turniru u meksičkom Cancunu.

Na turniru gdje nastupa osam najboljih svjetskih tenisačica Vondroušova je u prvom nastupu poražena od Poljakinje Ige Šwiatek 6:7(3), 0:6, ali je nakon poraza isključivo pričala o (ne)kvaliteti terena na kojem se igra.

„Stadion očigledno nije spreman za turnir ovakve razine. No, čini mi se kako se WTA organizacija i ne brine previše o terenima na kojima moramo igrati. Toliko sam se trudila cijele godine kako bih bila što bolja. Napravila sam sve u svojoj moći da osiguram nastup na ovom turniru i kada sam po prvi puta u karijeri uspjela u tome doživjela sam negativan šok. Razočaran sam, već mi je sada muka od svega“, naglasila je 24-godišnja češka tenisačica, inače pobjednica Wimbledona.

Prva je stanje terena i kompletnog kompleksa kritizirala Bjeloruskinja Arina Sabaljenka dan ranije, s tim da je naglasila kako je jedini krivac WTA organizacija, a ne organizator u Cancunu. Naime, tek početkom rujna Cancun je saznao kako će biti domaćin ovom turniru nakon što je predviđeni dotadašnji domaćin Saudijska Arabija odustala od organizacije.

„WTA očito ne poštuje ili uopće ne sluša ono što govorim ja ili neka druga od tenisačica. Njihova je krivica zbog ovakvog turnira. Nitko drugi nije kriv“, navela je Sabaljenka, najbolja na WTA ljestvici.

Linker
27. veljača 2024 02:26