PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
WTA TURNIRI

Sun i Noskova u finalu Monterreya, okršaj Haddad Maia - Kessler za turnir u Clevelandu

U finalu ATP-a u Winston Salemu igrat će Sonego i Michelsen
Piše: HinaObjavljeno: 24. kolovoz 2024. 09:03

Novozelanđanka Lulu Sun (23) i Čehinja Linda Noskova (19) izborile su plasman u finale WTA teniskog turnira u Monterreyju.

Lulu Sun, čiji je otac iz Hrvatske, a uz novozelandsko ima i švicarsko državljanstvo, je u polufuinalu pobijedila Ruskinju Ekaterinu Aleksandrovu sa 7-5, 3-6, 7-6 (6).

Otac 23-godišnje tenisačice je Hrvat Zdeslav Radovčić. Zvala se Lulu Radovčić, ali i Lucija Radovčić dok je igrala pod hrvatskom zastavom. Prezime Sun je uzela od svoje majke.

U finalu će igrati protiv Noskove koja je slavila protiv Amerikanke Emme Navarro sa 7-6 (7), 7-5.

Za Sun je ovo prvo WTA finale u karijeri, dok je Noskova do sada igrala u dva finala i oba je izgubila.


U finalu WTA teniskog turnira u Clevelandu igrat će Brazilka Beatriz Haddad Maia (28) i Amerikanka McCartney Kessler (25).

Brazilka, koja je postavljena za prvu nositeljicu je u polufinalu pobijedila Čehinju Katerinu Siniakovu sa 6-3, 2-6, 6-2, dok je Kessler slavila protiv Ruskinje Anastasije Potapove sa 4-6, 6-3, 6-3.

Za 28-godišnju Brazilku bit će to šesto finale u karijeri, a do sada je slavila tri puta. Amerikanka je samim ulaskom u finale ostvarila najveći uspjeh u karijeri.


U finalu ATP teniskog turnira u američkom Winston Salemu igrat će Talijan Lorenzo Sonego (29) i Amerikanac Alex Michelsen (19).

Sonego je u polufinalu pobijedio Belgijanca Davida Goffina 6-3, 6-2, dok je Michelsen ušao u fnale nakon što mu je Španjolac Pablo Carreno Busta predao meč u drugom setu. Amerikanac je do tada vodio 7-6 (5), 2-1.

Ispred Talijana, trenutačno 58. na ljestvici, je šesto finale u karijeri. Do sada je slavio tri puta, posljednji put 2022. u Metzu. S druge strane Michelsen, koji je na 52. mjestu, je do sada nastupio u dva finala i oba je izgubio i to u Newportu.

Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Linker
15. rujan 2024 08:32