GLYN KIRK Afp
ATP BEOGRAD

Suša se nastavlja za donedavno najbolji svjetski tandem! Mektić i Pavić bez titule u Beogradu

Poraženi su s 2:6, 6:3, 7:10 od Ariela Behara iz Urugvaja i Gonzala Escobara iz Ekvadora
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. travanj 2022. 13:31

Suši za Nikolu Mektića i Matu Pavića nema kraja. Niti nakon finala Serbia Opena u Beogradu donedavno najbolji svjetski tandem nije uspio doći do jubilarne desete zajedničke titule, poraženi su s 2:6, 6:3, 7:10 od Ariela Behara iz Urugvaja i Gonzala Escobara iz Ekvadora. U prijevodu to znači da su Mektić i Pavić bez titule od početka kolovoza prošle godine kad su u svehrvatskom finalu Olimpijskih igara u Tokiju protiv Marina Čilića i Ivana Dodiga osvojili zlatnu medalju. Od tada su bili finalisti u Torontu, neposredno nakon Tokija, te u Dubaiju ove godine.

Najbolji trenutak od zlata u Tokiju bila im je završnica Davis Cupa, gdje su ostvarili četiri pobjede na putu do finala (u finalu nisu igrali, jer je rezultat bio 2:0 za Rusiju). Kriza je, dakle, evidentna. I na rang-listi se osjeti, više nisu najbolji na svijetu, a s ovim finalom Beograda popravit će se za jedno mjesto na pojedinačnom renkingu igrača u paru. Pavić će biti treći, Mektić šesti.

Behar i Escobar su dominirali prvim dijelom finala u Beogradu, od 1:2 su nanizali šest gemova. Dakle, bilo je 6:2, 1:0 s breakom kad su se naši tenisači konačno "pojavili". Najprije su iskoristili prvu break-loptu u meču, pa su spasili dvije za vodstvo od 2:1, napravili novi break za 4:2 i u finišu se izborili za "match tie-break". Konačan preokret je izostao, Behar i Escobar su od 7:7 dobili posljednja tri poena u finalu za svoju treću zajedničku titulu. Nama ostaje da se nadamo kako se suša Mektića i Pavića neće nastaviti unedogled.

Linker
26. travanj 2024 19:43