Giannis Antetokounmpo

 STACY REVERE Getty Images Via Afp
I TENISAČICE GA PODRŽALE

‘Svaka čast Giannisu na tome što je rekao, volim ga još od prije kada je govorio da je tenis najteži sport‘

‘Nadam se da će ove njegove riječi promijeniti shvaćanje sa strane. Ni jedan poraz nije kraj svijeta‘.
Piše: HinaObjavljeno: 28. travanj 2023. 10:37

Nije kraj svijeta kada izgubiš, rekla je grčka tenisačica Maria Sakkari nadovezujući se na sunarodnjaka Giannisa Antetokounmpa, koji je o toj temi pričao nakon ispadanja njegovog Milwaukeeja u doigravanju NBA lige.

Košarkaši Miami Heata izbacili su Milwaukee s 4-1 u prvom krugu doigravanja. Milwaukee je u osnovnom dijelu sezone ostvario najbolji omjer NBA lige i bio je jedan od glavnih favorita za naslov prvaka. No, prva zvijezda Antetokounmpo i njegovi suigrači morat će pričekati drugu priliku.

image
MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp

„Opet dobivam isto pitanje i je li ova sezona sada neuspješna. Nije, to je samo jedna od etapa na putu prema uspjehu. Michael Jordan je igrao 15 godina u NBA ligi i osvojio je šest naslova. Pitam vas jesu li ostalih njegovih devet sezona neuspjesi? Nekada imaš svoj dan, nekada nemaš. Jednom pobijediš, drugi put izgubiš. Jednom budeš prvak, drugi puta dođe red na nekoga drugoga“, objašnjavao je na konferenciji za novinare Antetokunmpo.

„Svaka čast Giannisu na tome što je rekao, a volim ga od prije kada je znao naglašavati da je tenis najteži sport. U njemu gubiš svaki tjedan i svaki se puta iznova moraš dići i krenuti od nule. Nadam se da će ove njegove riječi promijeniti shvaćanje sa strane. I da će ljudi shvatiti kako ni jedan poraz nije kraj svijeta“, rekla je Maria Sakkari, deveta tenisačica trenutačno na svijetu.

Na riječi grčkog košarkaša osvrnula se i mlada, 19-godišnja američka tenisačica Coco Gauff, inače navijačica Miami Heata.

„Prošle godine sam igrala finale Roland Garrosa i trebalo mi je dugo vremena kako bih shvatila da poraz u finalu nije bio neuspjeh. Kada ovakve riječi čujete od NBA zvijezde onda dobijete potvrdu. Da, karijera je jedan dugotrajni proces i u sportu nema neuspjeha. Vjerojatno je jedini neuspjeh ako ne dajete sve od sebe“, rekla je Gauff, šesta igračica na svijetu.

Linker
24. travanj 2024 17:08