Alize Cornet 

 GEORGE WALKER/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA George Walker/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
JASNA PORUKA

‘Sve nas je ovo pogodilo, a mislim da je 99% ruskih tenisača i tenisačica protiv rata i bolesnog Putina‘

Podrška Ukrajincima u ratu protiv Rusije sa sportskih terena stiže na svakodnevnoj bazi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. ožujak 2022. 15:38

Francuska tenisačica Alize Cornet, 34-ta je igračica na WTA ljestvici, a na turniru u Indian Wellsu je ispala u 2. kolu već. No, to i nije tolika senzacija, baš kao ni činjenica da je izgubila od Ruskinje Ane Kalinksaje. Međutim, dvoboj protiv jedne Ruskinje, pa onda i uočen detalj da je nosila znojnicu u žuto-plavoj boji ukrajinske zastave, bilo je dostatan novinarima za pokoji upit i o politici, konkretno ratu u Ukrajini.

- Teško mi je na terenu, pod stresom sam zbog rata u Ukrajini. Civili umiru svakog dana, ljudi bježe iz države u potpunoj panici, a ja živim normalan život, živim u raju tenisa i opet sam pod velikim stresom. Već dva tjedna se mučim, imam dva stanja u glavi - svjesno i nesvjesno i u posljednje vrijeme ovo drugo pobjeđuje na terenu u mojoj glavi. Frustrirajuće je - veli Francuskinja, te otkriva što ruski tenisači i tenisačice misle o svojoj državi, što govore. Dakako, velika većina ne baš i pred mikrofonima i kamerama.

- Atmosfera u svlačionicama se nije mnogo promijenila. Sve nas je pogodila ova priča. Dobivamo vijesti od ukrajinskih tenisačica svakodnevno, pitamo ih kako su im obitelji. Mislim da je 99% ruskih tenisača i tenisačica protiv rata i protiv bolesnog Putina. Mislim da je svijet sporta stao na pravu stranu i da se dobro bori.

Linker
04. svibanj 2024 22:46