MANAN VATSYAYANA Afp
ATP MONTE CARLO

Svi se nadaju Nadalu na turniru koji je osvojio 11 puta: ‘Želi nastupiti i čini sve kako bi se pripremio‘

Turnir je na rasporedu od 9. do 16. travnja, a organizatori vjeruju kako će tamo vidjeti i Španjolca
Piše: HinaObjavljeno: 15. ožujak 2023. 17:23

Znam da Nadal čini sve kako bi nastupio ove godine kod nas, rekao je David Massey, direktor zemljanog ATP turnira u Monte Carlu koji se ove godine igra od 9. do 16. travnja.

„Nadal uistinu želi nastupiti na našem turniru i čini sve kako bi se na pravi način pripremio za dolazak u Monte Carlo“, rekao je Massey.

Nadal je ATP 1000 turnir u Monte Carlu osvajao čak jedanaest puta tijekom karijere, a unutar toga je osvojio osam uzastopnih titula pobjednika na tom zemljanom turniru, od 2005. do 2012. godine.

U poznim godinama i načet brojnim ozljedama Nadal već neko vrijeme uvjerljivo najveći fokus stavlja na svoju najjaču podlogu, zemlju te na Roland Garros, Grand Slam turnir u Parizu gdje je slavio prošle godine kao i čak četrnaest puta u karijeri.

Sada će također napraviti sve u svojoj moći da bude pravi u Parizu, a za to mu trebaju i dobri pripremni turniri na startu zemljanog dijela sezone.

Nadal nije igrao od ovogodišnjeg Australian Opena i poraza u drugom kolu od Amerikanca Mackenzie McDonalda. Tijekom tog meča, a i ranije, pokazivao je znakove ozljede mišića lijeve noge te kuka, što je razlog njegove stanke od tenisa i nakon turnira u Melbourneu. Španjolski mediji su ranije pisali kako oporavak prolazi po planu, kao i da Nadal marljivo trenira u svojoj akademiji u Mallorci.

Linker
27. travanj 2024 03:22