Dino Prižmić

 TOM DUBRAVEC/Cropix
ZVJEZDANI POTENCIJAL

Svijet tenisa pun hvale za Hrvata, javio se i Britanac: ‘Prognozirao sam to, kunem se‘

Dino Prižmić očito je krenuo postavljati temelje za velike stvari u 2024.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 17. listopad 2023. 12:27

Šteta što se sezona na ATP Touru približava kraju, jer kad bi je produljili za još koji tjedan, Dino Prižmić (18) bio bi veliki kandidat za ulazak u birano društvo mladih tenisača.

Nakon kraćeg lutanja s formom, najveća nada hrvatskog tenisa opet se zahuktala. Dva mjeseca nakon osvajanja Challengera u Banjoj Luci, Splićanin je u Stockholmu protiv Čeha Jiříja Lehečke (ATP 30.) ostvario najveću pobjedu karijere. I premda za Next Gen finale u Saudijskoj Arabiji, na koji putuju osmorica najboljih svjetskih igrača ispod 30 godina, možda više nema vremena (trenutačno je 18. u tom redoslijedu), Prižmić je očito krenuo postavljati temelje za veliku 2024.

Sa sve više samopouzdanja u mečevima protiv bolje rangiranih suparnika i s prvim servisom koji mu je postao ubojito oružje, letvica dometa trenutačno 165. igrača svijeta pomicat će se iz tjedna u tjedan. Primijetili su to i teniski komentatori koji nakon Prižmićeve pobjede u Stockholmu pišu da se Hrvatska ne treba bojati za svoju tenisku budućnost.

"Imao sam priliku gledati ovog dečka nekoliko puta uživo ranije ove godine u Portugalu. Jako je dobar", objavio je teniski analitičar José Morgado.

Ostali ističu njegov meteorski uspon na ljestvici, napominjući da tenisač koji se u 17 mjeseci s 1022. mjesta ljestvice probije u Top 200 definitivno ima zvjezdani potencijal. Javio se i britanski tenisač Liam Broady, prisjetivši se svoje prognoze nakon poraza od Prižmića u kvalifikacijama Banje Luke u travnju.

image
Bildbyran/ddp Usa/profimedia

"Samo želim svima dati do znanja da sam ga tada proglasio igračem koji će napraviti najveći iskorak na Touru u ovoj sezoni. Kunem se", napisao je.

Ispod su ga upitali kako bi opisao Prižmićev stil igre.

"Teško je reći. Jako je dobar i na forhendu i na bekhendu. Sjajno brani kutove terena, odlučan je da svaku loptu vrati u teren i ima tendenciju rano je napasti i potegnuti udarac. Sposoban je udariti većom snagom nego što bi se to po njegovom kraćem zamahu dalo zaključiti. Čini mi se i vrlo zrelim", analizirao je Broady.

Drugi komentator nadovezao se i prisjetio Prižmićevog ovogodišnjeg proboja na jedinom hrvatskom ATP turniru.

"Impresionirao me još u Umagu, a sad nastavlja pokazivati svoj talent. Krvna slika hrvatskog muškog tenisa izgleda zdravo."

Prižmić će za ulazak u četvrtfinale igrati protiv Šveđanina Eliasa Ymera, koji je izbacio bivšeg Top 10 igrača Roberta Bautistu Aguta. Poručio je da će maksimalno uživati u meču.

- Ne želim si stavljati preveliki pritisak. Samo želim pokazati svoj najbolji tenis i uživati u svakom trenutku.

Linker
14. svibanj 2024 09:17