PIOTR NOWAK/PAP/PROFIMEDIA Piotr Nowak/pap/profimedia
WTA VARŠAVA

Swiatek bez poteškoća do slavlja na domaćem terenu: ‘Noge su danas ostale u hotelu‘

Nastavlja se uspješan niz prve tenisačice svijeta nakon slavlja u Dohi, Stuttgartu i Roland Garrosu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 30. srpanj 2023. 15:46

Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek pobjednica je WTA teniskog turnira u Varšavi nakon što je u finalnom susretu pobijedila Njemicu Lauru Siegemund sa 6-0, 6-1.

Swiatek je slavila nakan svega 69 minuta igre ispustivši samo jedan gem.

Prva igračica svijeta i prva nositeljica turnira je dobila devet gemova u nizu, Siegemund je nakratko prekinila crnu seriju, da bi 22-godišnja Poljakinja potom dobila još tri gema za konačnu pobjedu.

"Nije lako igrati u Varšavi, ali tako sam sretna što sam uspjela, posebno nakon napornog jučerašnjeg dana," rekla je Swiatek u svom pobjedničkom govoru.

Swiatek je u svom 19. finalu osvojila 15. turnir, pri čemu četvrti ove godine nakon slavlja u Dohi, Stuttgartu i Roland Garrosu. S druge strane 35-godišnja Njemica je u svom četvrtom finalu upisala drugi poraz.

Organizatori Poland Opena imali su dosta problema s lošim vremenom. Siegemund je tako u subotu najprije odradila četvrtfinalni meč koji je započeo u petak, a kasnije je bila uspješna i u polufinalu.

"Žao mi je što se danas nisam mogla više boriti, ali jučer je bilo malo previše. Dala sam sve od sebe, ali noge su danas ostale u hotelu. Za mene je bila gotovo pobjeda da sam uopće bio u finalu. Prošlo je puno vremena," kazala je njemačka tenisačica koja je igrala svoje prvo finale nakon 2017.

Swiatek je, s druge strane, tek danas završila polufinale protiv Belgijanke Yanine Wickmayer, nakon što je igračice u subotu navečer mrak potjerao s terena.

Linker
22. svibanj 2024 13:19