Iga Swiatek

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
WTA MASTERS

Swiatek ima priliku vratiti se na prvo mjesto, Gauff u manje od sat vremena pobijedila Tunižanku

Gauff, koja je postavljena za trećeg nositelja, susrest će se sa Swiatek u sljedećem meču
Piše: HinaObjavljeno: 31. listopad 2023. 06:37

Poljakinja Iga Swiatek i Amerikanka Coco Gauff ubilježile su pobjede u dvobojima 1. kola skupine B završnog WTA Mastersa u meksičkom Cancunu.

Iga Swiatek je nadoknadila zaostatak od 2:5 u prvom setu i naposljetku došla do pobjede 7:6(3), 6:0 nad Čehinjom Marketom Vondrousovom. Iako je obranila svoj naslov na Roland Garrosu za svoj ukupno četvrti Grand Slam naslov, 2023. je bila svojevrsno razočaranje za Swiatek, koja nije prošla četvrtinale nijednog drugog velikog turnira i izgubila je prvo mjesto na svjetskoj ljestvici.

Ušla je u svoje treće WTA finale s puno motiva nakon što je osvojila svoj prvi WTA 1000 naslov u sezoni u Pekingu, i ima priliku vratiti prvo mjesto od Aryne Sabaljenke u Cancunu.

Vondrousova, koja je debitirala među prvih 10 nakon što je postala iznenađujuća pobjednica Wimbledona, prvi put se pojavljuje u finalu sezone, u kojem nastupa osam najboljih pojedinačnih igračica i parova na svijetu.

U drugom susretu skupine B večeri, američkoj pobjednici US Opena Coco Gauff trebalo je samo 56 minuta da porazi Tunižanku Ons Jabeur 6:0, 6:1 u srazu koji je odgođen zbog kiše. Gauff, koja je postavljena za trećeg nositelja na turniru, susrest će se sa Swiatek u svom sljedećem meču u srijedu.

Linker
28. travanj 2024 09:17