Iga Swiatek

 TOM PENNINGTON Afp
NOVO SLAVLJE POLJAKINJE

Swiatek stigla do 46. pobjede u sezoni bez izgubljenog seta, posljednji put tako nešto je uspjelo Sereni Williams

Poljska tenisačica Iga Swiatek uspješno je započela završni turnir osam najboljih s WTA ljestvice
Piše: HinaObjavljeno: 02. studeni 2022. 08:48

U američkom Fort Worthu u prvom kolu je savladala Ruskinju Darju Kasatkinu sa 6-2, 6-3.

Pobjedu je odnijela i Francuskinja Caroline Garcia koja je sa 6-4, 6-3 bila bolja od Amerikanke Coco Gauff.

Prva favoritkinja teksaškog turnira Swiatek nije imala pretjeranih problema s Kasatkinom, inače debitanticom na završnim turnirima. U cijelom meču spasila je tri prilike za oduzimanje servisa, a sama je iskoristila tri od sedam "break-lopti" za sigurnu pobjedu nakon sat i 23 minute.

Bila je to njezina 46. pobjeda u sezoni bez izgubljenog seta., a posljednji put to je uspjelo prije devet godina Amerikanki Sereni Williams (66) trijumfa i još jednoj Poljakinji, Agnieszki Radwanskoj.

"Zadovoljna sam početkom turnira i početkom prvog meča. Znala sam da mogu igrati vrlo agresivno, ali s druge strane morate biti jako oprezni s ovim sporijim loptama", rekla je nakon meča 21-godišnja Varšavljanka.

U skupini Tracy Austin pobjedu je upisala i Garcia koja je u večernjem susretu svladala domaću predstavnicu Gauff sa 6-4, 6-3. Upravo će Francuskinja i Poljakinja odmjeriti snage u drugom kolu grupne faze u noći s četvrtka na petak.

Sutra će biti aktivne igračice u skupini Nancy Richey. Tunižanka Ons Jabeur sučelit će se s domaćom Jessicom Pegulom, dok će Grkinja Maria Sakkari izazvati Bjeloruskinju Arinu Sabalenko. Grkinja i Bjeloruskinja su pobijedile u prvom kolu.

Nakon pretkola, dvije najbolja iz svake skupine plasirat će se u polufinale. Polufinalni susreti igrat će se 6. studenoga, a finale dan kasnije.

Linker
16. travanj 2024 23:02