MATIJA DJANJESIC Cropix
WTA Monastir

Talijanka Paolini zaustavila Petru Marčinko, mlada hrvatska tenisačica ostala bez plasmana u četvrtfinale

Uzrok poraza Marčinko prvenstveno je lošija igra na vlastitom servisu
Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2023. 16:58

Mlada hrvatska tenisačica, 17-godišnja Petra Marčinko nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Monastiru,bolja od nje je u susretu 2. kola bila prva nositeljica Talijanka Jasmine Paolini sa 6-4, 3-6, 6-2 nakon sat i 55 minuta igre.

Uzrok poraza Marčinko prvenstveno je lošija igra na vlastitom servisu, mlada Zagrepčanka izgubila je čak osam od svojih 13 servis-gemova. U prvom setu Marčinko je dva puta stizala do "breaka" prednosti, povela je sa 1-0 i 3-2, ali odmah u sljedećim igrama je gubila tu prednost. Kod 3-3 Marčinko nije uspjela realizirati novu "break-loptu", da bi potom izgubila servis i Paolini je prvi put imala "break" viška u meču kod vodstva 5-3. Iako je Marčinko i po treći put u prvom setu oduzela servis suparnici i smanjila na 5-4, odmah potom je i po četvrti put izgubila igru na svom početnom udarcu te izgubila prvi set.

U drugom setu je prva do "breaka" stigla Paolini, ali Marčinko se odmah uspjela vratiti da bi nakon vodstva Talijanke 3-2 naša igračica uspjela nanizati četiri gema zaredom te osvojiti tu dionicu meča sa 6-3 i imati servis na početku trećeg seta. Nažalost, u odlučujućoj dionici ponovno Marčinko nije uspijevala zadržati svoj servis, izgubila je sva tri svoja prva servis gema pa je Paolini odjurila do 5-1 i riješila dvoboj u svoju korist.

Linker
23. travanj 2024 02:37