Carlos Alcaraz

 TIZIANA FABI Afp
NEODRŽIVA SITUACIJA

Teniske zvijezde gnjevne, Alcaraz javno predložio što treba napraviti s lopticama: ‘Ovo nema nikakvog smisla‘

‘Negdje sam čuo kako tijekom godine igramo s 20 ili 21 različitim vrstama loptice‘, kaže Španjolac
Piše: HinaObjavljeno: 14. studeni 2023. 11:00

Potpuna je ludost činjenica što svaki tjedan igramo s različitim lopticama, rekao je španjolski tenisač Carlos Alcaraz nakon poraza u tri seta od Nijemca Alexandera Zvereva na ATP Finalu u Torinu.

Tijekom samog meča Alcaraz je prigovarao na loptice glavnom sucu, a isto je činio i Rus Danil Medvjedev u ponedjeljak navečer, za vrijeme pobjede u dva seta protiv sunarodnjaka Andreja Rubljova.

Nastavak je to borbe koju vode najbolji svjetski tenisači na temu loptica jer su ranije o toj temi govorili i Novak Đoković, Taylor Fritz i Karen Hačanov.

image
TIZIANA FABI Afp

"Negdje sam čuo kako tijekom godine igramo s 20 ili 21 različitim vrstama loptice. To nema nikakvog smisla i dobro znam za neke ozljede koje su se dogodile među tenisačima zbog toga. Jednostavno ne možemo svaki tjedan igrati s novom vrstom loptica. Neka promjena se u tom smislu mora dogoditi", rekao je Španjolac i pokušao predložiti promjenu u boljem smjeru.

"Mislim da ne bi bio problem kada bi se ista vrsta loptica koristila za pojedine dijelove sezone. Primjerice, na početku godine u Australiji igramo s jednima, a poslije s istima na američkom betonu, europskoj zemljanoj turneji, u Južnoj Americi. Promjene se mogu događati kada mijenjamo podlogu, ali promjena svakih sedam dana je užasna odluka", završio je 20-godišnji Španjolac, inače drugi tenisač na svijetu.

Linker
28. travanj 2024 00:08