Tereni u Napulju natopljeni su vlagom i preskliski za igru

 Agn Foto/Zuma Press/Profimedia
NAJLUĐI TURNIR GODINE

Totalni kaos u Napulju: Prekinut meč hrvatskog tenisača, bijesni gledatelji traže povrat ulaznica

Turniru prijeti još veća blamaža jer nakon tri dana još uvijek nisu završena četiri meča prvog kola
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. listopad 2022. 21:43

Iako je tek sredina tjedna, ATP turnir u Napulju već je čvrsto zacementirao status najkaotičnijeg turnira ove sezone. Ionako veliki problemi s katastrofalnom podlogom, odgodama mečeva i pomutnjom u rasporedu večeras su dobili novi nastavak, prekidom dvoboja između našeg Borne Goje i Lasla Đerea kod rezultata 6-4, 5-5 za srpskog tenisača.

Razlog prekida je presklizak teren koji je natopila vlaga, što se zbog lokacije teniskog centra D‘Avalos (odmah do mora) i moglo očekivati. Prekid se dogodio u 19.10, a 15-ak minuta kasnije zaustavljena je igra i na glavnom terenu, gdje su igrali Kinez Zhang i Mađar Fucsovics (6-4, 2-2).

Nakon tri dana, organizatori još uvijek nemaju završena četiri meča prvog kola. Čak i ako im se nekim čudom poklope savršeni vremenski uvjeti, nedostatak terena za igranje i natrpan raspored prijete još većim kaosom. Već je jasno da će neki igrači biti prisiljeni igrati dva meča u istom danu. Moguće je da će se, kao što je bio slučaj s kvalifikacijama, dio mečeva morati prebacivati u klub Pozzuoli.

Čuđenje teniskih fanova i komentatora na društvenim mrežama u međuvremenu je iz čuđenja preraslo u ismijavanje. Pitaju se kako je moguće da je ATP dopustio takvu blamažu, omogućivši licencu turniru na tvrdoj podlozi na otvorenom uz more u sredini listopada. Kao glavnog krivca detektiraju prvog čovjeka Toura, Talijana Andreu Gaudenzija.

„Turnir će se sigurno završiti do kraja godine, zar ne? Za Božić ćemo imati kratku jednodnevnu stanku, a onda će se 26. prosinca odigrati polufinala“, ciničan je jedan komentator.

La Repubblica izvještava da je u Napulju sve više nezadovoljnih navijača koji su večeras pohrlili u prostorije organizatora tražeći povrat novca za ulaznice.

Linker
25. travanj 2024 14:16