Coco Gauff

 MICHAEL BRADLEY Afp
WTA/ATP TURNIRI

Treća tenisačica svijeta obranila naslov u Aucklandu, titule i za Ribakinu, Rubljova te Dimitrova

Bugarin je u Brisbaneu osvojio deveti naslov u karijeri, pobijedivši u u finalu Holgera Runea
Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2024. 16:47

Peti tenisač svijeta Rus Andrej Rubljov osvojio je ATP turnir u Hong Kongu, koji se vratio u kalendar nakon više od 20 godina, pobijedivši u finalu Finca Emila Ruusuvuorija, 69. igrača svijeta, sa 6:4, 6:4. Za četvrtfinalista Australian Opena 2023. to je petnaesti naslov u karijeri, osvojen tjedan dana prije početka prvog kola ovogodišnjeg izdanja prvog Grand Slam turnira sezone u Melbourneu. Ruusuvuoriju je ovo bilo drugo finale u karijeri, nakon Punea u Indiji 2022.

Bugarin Grigor Dimitrov, 14. igrač svijeta, u Brisbaneu je pak osvojio deveti naslov u karijeri, pobijedivši u u finalu Danca Holgera Runea sa 7:6 (5), 6:4. Za 32-godišnjeg Dimitrova, drugog nositelja na ovom turniru, ovo je prvi naslov nakon 2017. godine i popet će se na 13. mjesto ATP ljestvice, dok Rune ostaje osmi.

Na WTA turniru u Brisbaneu je titulu uzela Elena Ribakina, četvrta igračica svijeta, nakon što je u finalu pobijedila Arinu Sabalenku (WTA 2) sa 6:0, 6:3. U finalu koji je bio remake prošlogodišnjeg finala Australian Opena, kojeg je dobila Sabalenka sa 4:6, 6:3, 6:4, Ribakina je osvojila šesti naslov u karijeri.

- Želim čestitati Arini na sjajnom tjednu i sjajnoj prošloj godini i nadam se da ćemo se ponovno sresti u Melbourneu - rekla je kazahstanska tenisačica.

Treća tenisačica svijeta Amerikanka Coco Gauff obranila je naslov u Aucklandu nakon što je u finalu sa 6:7 (4), 6:3, 6:3 nadigrala Ukrajinku Elinu Svitolinu (WTA 25).

- Ovo mi je prvi put da sam morala braniti naslov, tako da sam stvarno sretna što sam to danas uspjela - rekla je 19-godišnja Gauff, koja je osvojila svoj sedmi naslov na WTA Touru.

Linker
25. travanj 2024 10:50