Carlos Alcaraz
 MIRKO FERLIN/CROPIX
NAPETA POLUFINALA

U finalu Umaga 35-godišnji francuski veteran Gasquet protiv 18-godišnjeg španjolskog tinejdžera Alcaraza

Više od tri sata lomio je Gasquet kvalifikanta, a Alacaraz je dobio sunarodnjaka Ramosa Vinolasa
Piše: Davor Burazin, SNObjavljeno: 25. srpanj 2021. 00:03

Čak tri sata i 11 minuta trebao je Richard Gasquet da bi se izborio za 32. finale u karijeri i prvo od Bastada prije tri godine. Francuski veteran, 35-godišnjak, nadigravao se i na kraju uspio slomiti otpor trinaest godina mlađeg kvalifikanta Daniela Altmaiera sa 7:6 (2), 3:6, 6:3 za nedjeljno finale 31. izdanja Plava Laguna Croatia Opena u Umagu.

Hrvatska je 17. država u kojoj je nekad sedmi tenisač svijeta (četiri je godine okončao u Top Tenu) uspio doći do završnog dvoboja, a na kontu ima petnaest titula, sve su osvojene na ATP 250 razini. Do dolaska u Umag Gasquet je imao prosječnu sezonu (9-9), pa je ovo finale malo iznenađenje, kao što je Altmaierov forte prolazak kvalifikacija da bi napravio nešto značajno u glavnom turniru.

Tako je bilo lani u Roland Garrosu kad je za osminu finala sredio Mattea Berrettinija, a sada je nakon kvalifikacija upisao prve tri ovosezonske pobjede. Francuz je ključnu prednost stekao oduzimanjem servisa za 4:2 u setu odluke, sljedeća dva gema na svom početnom udarcu je sigurno odradio. Nije se previše veselio prvom finalu nakon tri godine, vidljivo je da je bio strašno umoran i da jedva čeka odmor.

Morat će se dobro odmoriti kako bi se dostojno suprotstavio novom golemom španjolskom talentu Carlosu Alcarazu, koji je u drugom polufinalu sa 6:2, 7:6 (3) nadmašio sunarodnjaka Alberta Ramosa Vinolasa.

image
Richard Gasquet
MIRKO FERLIN/CROPIX

Linker
19. travanj 2024 01:35