Holger Rune

 CHRISTOF STACHE Afp
VELIKI PREOKRET LAJOVIĆA

U Münchenu ponovno finale Rune - Van de Zandschulp, Alcaraz u Barceloni brani naslov protiv Tsitsipasa

Runeu će ovo biti drugo uzastopno finale nakon što se prošlog tjedna borio za naslov u Monte Carlu
Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2023. 18:06

Drugu godinu zaredom za naslov pobjednika ATP turnira u Muenchenu borit će se Danas Holger Rune i Nizozemac Botic van de Zanschulp, rasplet je to subotnjih polufinalnih dvoboja.

Prvo je Rune (ATP -7.) opravdao status branitelja naslova i prvog nositelja lakoćom pobijedivši australskog tenisača Christophera O‘Connella sa 6-3, 6-2. Potom je Van de Zandschulp (ATP - 29.) iznenadio drugog nositelja, Amerikanca Taylora Fritza (ATP - 10.), i slavio sa 6-4, 7-6 (2).

image

Botic van de Zandschulp

CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp

Runeu će ovo biti drugo uzastopno finale nakon što se prošlog tjedna borio za naslov u Monte Carlu, ali izgubio od Rusa Rubljova, a u svom sedmom finalu u karijeri će tražiti put prema četvrtom trofeju. Botic van de Zandchulp još čeka na prvi trofej, a ovo će mu biti drugo finale u karijeri.

Na prethodno, prošlogodišnje u Muenchenu, 27-godišnji Nizozemac nema lijepe uspomene, jer je zbog ozljede bio prisiljen predati meč Runeu nakon samo sedam odigranih gemova.



ATP Muenchen - polufinale

Holger Rune (Dan/1) - Christopher O‘Connell (Aut) 6-3, 6-2

Botic van de Zandschulp (Niz/4) - Taylor Fritz (SAD/2) 6-4, 7-6 (2)



ATP Barcelona: Alcaraz protiv Tsitsipasa za obranu naslova

image

Carlos Alcaraz

PAU BARRENA Afp

Uvjerljivom pobjedom 6-2, 6-2 protiv Britanca Daniela Evansa (ATP - 26.), drugi tenisač svijeta Carlos Alcaraz probio se do finala ATP 500 turnira u Barceloni, u kojem će u nedjelju protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa braniti prošlogodišnji naslov.

Tsitsipas (ATP - 5.) je u prvom polufinalnom meču svladao Talijana Lorenza Musettija (ATP - 20.) sa 6-4, 5-7, 6-3.

Tsitsipasu će to biti 26. nastup u finalu na ATP Touru, a drugi u ovoj sezoni. Na svoj 10. naslov 24-godišnji Grk čeka od prošlogodišnjeg trijumfa u Mallorci na travnatoj podlozi. Tsitsipas će to biti treće finale na Barcelona Opena, a u prethodna dva (2018. i 2021.) pobijedio ga je Rafael Nadal.

Alcaraz će u nedjelju po četvrti put ove sezone, a 12. put u karijeri igrati za naslov na ATP Touru. U svojoj kolekciji ima osam naslova, a pet ih je osvojio na zemljanoj podlozi.



ATP Barcelona - polufinale

Carlos Alcaraz (Špa/1) - Daniel Evans (VBR/12) 6-2, 6-2

Stefanos Tsitsipas (Grč/2) - Lorenzo Musetti (Ita/9) 6-4, 5-7, 6-3



ATP Banja Luka: Lajović preokretom do finala

Srpski tenisač Dušan Lajović preokretom je došao do pobjede 4-6, 7-6 (5), 6-4 protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića, koja ga je odvela u finale ATP tunira u Banja Luci, gdje ga u nedjelju čeka obračun s Rusom Andrejom Rubljovom.

Lajović (ATP - 70.) je u petak u četvrtfinalu iz turnira izbacio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, a u subotu se našao dva poena od poraza, kad je Kecmanović (ATP - 33.) kod vodstva 6-4, 5-4 servirao za pobjedu. No, 23-godišnji Beograđanin do meč-lopte nije došao.

Tako se u svoje treće finale u karijeri probio 32-godišnji Lajović, koji je na njega čekao od srpnja 2019. kad je na umaškom Croatia Openu osvojio jedini naslov u karijeri.

Za svoj drugi naslov u karijeri borit će se protiv još jednog osvajača umaškog pehara, Rusa Andreja Rubljova (ATP - 6.), koji je sa 6-2, 6-4 u banjalučkom polufinalu svladao Slovaka Alexa Molčana (ATP - 73.).

Rubljovu je to bila osma uzastopna pobjeda na zemljanoj podlozi u ovoj sezoni, a niz je započeo prošli tjedan u Monte Carlu, gdje je osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov. U nedjeljnom finalu 25-godišnji Rus će pokušati doći do svog 14. trofeja.



ATP Banja Luka - polufinale

Dušan Lajović (Srb) - Miomir Kecmanović (Srb/4) 4-6, 7-6 (5), 6-4

Andrej Rubljov (2) - Alex Molčan (Slk) 6-2, 6-4

Linker
25. travanj 2024 10:48