GORAN SEBELIC Cropix
PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

U Umag stižu neke od najvećih svjetskih teniskih zvijezdi, ponovno je složena impresivna lista igrača

Ovogodišnje, 34. izdanje jedinog našeg ATP turnira, na rasporedu je od 21. do 27. srpnja
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 28. lipanj 2024. 16:24

Puno velikih priča u više od tri desetljeća postojanja umaškog ATP turnira ispisano je na terenima Stella Marisa, a uopće ne sumnjamo da će i nakon ovogodišnjeg turnira biti materijala za prepričavanje. Na 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena, koji će se igrati od 21. do 27. srpnja, vidjet ćemo i osvajače Grand Slam titula, i aktualne top 10 igrače, i neke od najvećih talenata svjetskog tenisa, i domaće adute...

Direktor turnira Tomislav Poljak ističe da je ovogodišnje izdanje bilo vrlo izazovno za pripremu zbog blizine Olimpijskih igara, ali je svejedno složena impresivna lista igrača.

- Ponovno imamo top 10 igrača, to je Rus Andrej Rubljov, momak koji već niz godina kuca na vrata samog vrha, ali je i nevjerojatan pehist, već deset puta je gubio u četvrtfinalu Grand Slama. Pamtimo ga i iz Umaga, ovdje je osvojio prvi naslov u karijeri i to kao "sretni gubitnik".

Drugo veliko ime je ono švicarskog veterana Stana Wawrinke, trostrukog osvajača Grand Slam turnira.

- I on je u Umagu osvojio prvi naslov u karijeri i to 2006. u finalu protiv Novaka Đokovića. Stan the Man je šampion ljudi, čovjek s kojim bi svi rado popili pivo, i sretni smo što ćemo opet uživati u njegovoj čaroliji.

Treće ime koje vrijedi istaknuti je ono Danca Holgera Runea, 15. igrača svijeta.

- Već je igrao dva puta u Umagu, ali zasad nema nijednu pobjedu. Vraća se u sklopu dogovora koji smo sklopili 2021. s idejom ulaganja u mlade igrače, a tako ćemo i nastaviti. To nam je prije dvije godine i donijelo finale Sinner - Alcaraz.

U Umag stiže i trolist Lorenzo Musetti (ATP 25), Matteo Arnaldi (ATP 35) i Lorenzo Sonego (ATP 57) koji je uz Sinnera imao ključnu ulogu u lanjskom talijanskom trijumfu u Davis Cupu, a za Poljaka je jedan od pritajenih favorita Argentinac Francisco Cerundolo (ATP 27).

- To je tenisač koji može igrati na svim podlogama, trenutno je drugo ime argentinskog tenisa, ali možda i najuzbudljivije i ne bih se iznenadio da ode daleko.

Dvije pozivnice otišle su mladim hrvatskim tenisačima Dini Prižmiću i Luki Mikrutu.

- Luka je napravio ogroman iskorak, bit će mu ovo prvi ATP turnir u karijeri i apsolutno je to zaslužio. Nadamo se da će i treća pozivnica otići u ruke hrvatskom tenisaču.

Linker
28. lipanj 2024 16:25