Jannik Sinner i Carlos Alcaraz

 TAKUYA MATSUMOTO The Yomiuri Shimbun Via Afp
BIT ĆE TO SPEKTAKL

U Umagu se sprema - derbi budućnosti! Bliži se najiščekivaniji okršaj u povijesti turnira...

Dvojac velikih favorita u subotnjim polufinalima ne bi trebao imati problema s kvalifikantima.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. srpanj 2022. 21:58

Dvojica kvalifikanata u društvu dvojice Top 10 igrača. ATP turnir u Umagu nikad nije imao tako izražene favorite za finale kao što će to sutra biti Carlos Alcaraz (protiv Zeppierija) i Jannik Sinner (protiv Agamenonea).

Umag je sve bliže jednom od najiščekivanijih okršaja u povijesti turnira, već označenog kao derbi budućnosti. Italija osim toga prvi put ima trojicu polufinalista, ali daleko je veći kuriozitet da ni 20-godišnji Giulio Zeppieri (ATP 168.) ni 29-godišnji Franco Agamenone (136.) do ovog tjedna nisu imali nijednu ATP pobjedu. U subotu će igrati najveće mečeve u životu.

image

Jannik Sinner

GORAN SEBELIC Cropix

Carlos Alcaraz u međuvremenu i dalje gazi. Sa 6-0, 6-4 deklasirao je Argentinca Facunda Bagnisa i upisao 41. pobjedu sezone. Nakon što je izgubio prvih osam gemova u meču, izgledalo je kao da bi se 32-godišnjak iz Rosarija mogao provozati na "biciklu", no onda se resetirao i donekle sačuvao obraz.

Alcaraz sad ima samo jednu pobjedu manje od Stefanosa Tsitsipasa, koji ih je od početka godine skupio 42 i kojemu će, izbori li finale, preoteti četvrto mjesto na ljestvici. Ovo je Španjolcu sedmi polufinale sezone; odigrao je pet finala i uzeo četiri titule.

image

Carlos Alcaraz

GORAN SEBELIC Cropix

Prvi polufinale u 2022. igrat će Sinner, premda i on ima impresivan konto od 33 pobjede. Sa 6-4, 7-6(5) svladao je Carballésa Baenu, nakon što je prije tie-breaka prokockao servis za meč.

- Sretan sam zbog polufinala, trebalo mi je puno turnira da ga dočekam, ali imao sam i dosta peha. Sve sam ponosniji na svoju igru, jedino još trebam poraditi na završavanju poena. Ovdje sam da pokažem najbolje od sebe - poručio je Sinner.

Linker
27. travanj 2024 02:06