Stefanos Tsitsipas

 DAVID GRAY Afp
FRITZU DRUGI NASLOV NA TRAVI

U uzbudljivome finalu grčki tenisač kompletirao kolekciju ATP trofeja na svim podlogama

Ovo mu je 21. finale u karijeri, ali prvo na travnatoj podlozi na kojoj je osvojio svoj 9. naslov
Piše: HinaObjavljeno: 25. lipanj 2022. 20:22

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas (ATP - 6.) kompletirao je kolekciju ATP trofeja na svim podlogama osvojivši u subotu na španjolskoj Mallorci turnir na travi pobijedivši u uzbudljivom finalu domaćeg predstavnika Roberta Bautistu Aguta (ATP - 20.) sa 6-4, 3-6, 7-6 (2) nakon dva sata i 31 minute igre.

Tsitsipas je bio uvjerljiv do sredine drugog seta, kad je vodio sa 6-4, 3-1, da bi se Španjolac serijom od pet gemova vratio u igru. Grk je u trećem setu poveo sa 5-2, ali je ponovno dopustio preokret suparniku koji je nanizao tri gema za 5-5. Odluka je pala u "tie-breaku" u kojem je Grk ostavio Bautistu Aguta na dva poena.

Tsitsipasu je to bilo 21. finale u karijeri, ali prvo na travnatoj podlozi na kojoj je osvojio svoj deveti naslov. Bautista Agut je u 20. finalu ostao na deset osvojenih ATP trofeja.

image

Taylor Fritz

GLYN KIRK Afp

ATP Eastborune: Fritzov drugi naslov na travi

Američki tenisač Taylor Fritz (ATP - 14.) došao je do svog trećeg naslova u karijeri, a drugog na travi u Eastbourneu, gdje je u subotnjem finalu svladao sunarodnjaka Maximea Cressyja (ATP - 60.) sa 6-2, 6-7 (4), 7-6 (4).

Na mjestu na kojem je 2019. osvojio svoj prvi naslov u karijeri, 24-godišnji Amerikanac Taylor Fritz je ponovno podignuo pobjednički pehar. Dvaput je slomio Cressyjev servis u prvom setu i tijekom cijelog meča ostavio suparnika bez prilike za "break". No, kako je i Cressy bio siguran na servisu u drugom i trećem setu, dva 'tie-breaka' su odlučila pobjednika.

Cressy je uspio odvesti meč u treći set, ali u odlučujućem gemu finala je izgubio dva poena na servisu, što je Fritzu bilo dovoljno za treći naslov u njegovom osmom finalu. To mu neće donijeti napredak na pojedinačnoj ATP ljestvici na kojoj će zadržati 14. poziciju kao najbolje rangirani Amerikanac, dok će Cressy, nakon što je doživio poraz i u drugom finalu u karijeri, napredovati do 45. mjesta, što mu je najbolji renking u karijeri.

Linker
18. srpanj 2022 14:21