Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / Reuters
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

UGROŽENA I TENISKA SEZONA, ATP OTKAZAO SVE TURNIRE DO 26. TRAVNJA Nakon Miamija krenuo domino efekt: Nema tenisa u Houstonu, Monte Carlu, Barceloni...

Piše: HinaObjavljeno: 12. ožujak 2020. 17:15

Nedugo nakon što su odlukom gradonačelnika Miamija otkazani ATP i WTA teniski turniri u tom gradu koji su se trebali igrati od 24. ožujka do 5. travnja, Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) je objavilo kako prekida sezonu do 26. travnja zbog epidemije koronavirusa.

Tako su otkazani i ovogodišnji turniri tenisača u Houstonu, Marakešu, Monte Carlu, Barceloni i Budimpešti.

Prije četiri dana otkazani su i ATP i WTA turniri koji su trebali početi u četvrtak u Indian Wellsu, što znači da će većina najboljih tenisača svijeta biti barem dva mjeseca bez nastupa.

Tenis: Otkazani turniri u Miamiju

Gradonačelnik Miamija Carlos Gimenez u četvrtak je donio odluku kako se zbog epidemije koronavirusa otkazuju veliki ATP i WTA teniski turniri u tom gradu koji su se trebali održati od 24. ožujka do 5. travnja.

"Iako se do ovog trenutka virus nije proširio i našim područjem, želimo donijeti mjere kako bi takva situacija i ostala", objavio je Gimenez koji je izvanredno stanje na svom teritoriju.

U nedjelju su zbog epidemije koronavirusa otkazani i turniri u Indian Wellsu koji su trebali početi u četvrtak te trajati do sljedeće nedjelje, tako da će najbolji tenisači i tenisačice svijeta biti bez nastupa najmanje mjesec dana.

Turniri u Indian Wellsu i Miamiju najveći su u teniskom kalendaru nakon četiri "grand slama".

Linker
28. travanj 2024 19:18