Thomas Hammerl

 Screenshot: Facebook
SKANDAL ZA VEČEROM

Ukrajinac ošamario čelnog čovjeka europskog tenisa i završio na policiji! ‘Kako si mogao ovo napraviti?‘

‘Pročitao sam priopćenje, završio večeru, ustao od stola, okrenuo se i vidio Hammerla...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. ožujak 2022. 11:11

Ruska invazija na Ukrajinu ostavila je veliki trag i u sportu. Ruski klubovi i reprezentacije izbacuju se iz međunarodnih natjecanja, otkazuju se sponzorstva ruskim kompanijama, svijet u osudi Putinove agresije kažnjava i ruske sportaše.

Međutim, nisu svi jednako oštri u osudi ruskog ratnog pohoda. Teniski savez Ukrajine zatražio je da se svi ruski i bjeloruski tenisači i tenisačice sankcioniraju zbog ruske invazije na Ukrajinu, ali se to još nije dogodilo.

Europska teniska federacija izdala je priopćenje koje se nije svidjelo tajniku Teniskog saveza Ukrajine Jevgeniju Zukinu. On je nakon sastanka teniskih dužnosnika u turskom gradu Antalyji napao izvršnog direktora Europske teniske federacije Thomasa Hammerla.

Incident se dogodio u jednom restoranu, a Zukin je kazao kako je bio ljut zbog priopćenja koje je bilo ‘sramotno slabo‘.

- Pročitao sam priopćenje, završio večeru, ustao od stola, okrenuo se i vidio Hammerla koji je od mene bio udaljen pet stolova. Prišao sam mu i pitao ga ‘‘kako si mogao ovo napraviti?‘‘. Rekao mi je ‘‘odlazi‘‘, a onda sam ga slabije ošamario i otišao - rekao je Zukin koji je nakon incidenta morao dati izjavu u policijskoj postaji...

Linker
18. svibanj 2024 15:05