Marta Kostjuk

 ROB PRANGE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Rob Prange/Zuma Press/Profimedia
VAPAJ IZ AMERIKE

Ukrajinska tenisačica se požalila na Ruskinje: ‘Ovo je šokantno! Mnogima je samo važno gdje prebaciti novac‘

‘Ukrajina se nikada neće predati, ali znamo da ni Putin neće stati. On je lud...‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. ožujak 2022. 11:33

Nakon pobjede na startu WTA turnira u Indian Wellsu, 19-godišnja ukrajinska tenisačica Marta Kostjuk se novinarima požalila na ponašanje ruskih tenisačica prema njoj, a uslijed ruske agresije na njenu zemlju.

Nakon trosatnog maratona Kostjuk je svladala belgijsku tenisačicu Marinu Zanevsku 6-7(5), 7-6(6), 7-5, ali je potom gotovo isključivo pričala o strahotama koje se događaju u njenoj Ukrajini te o odnosu nje i ruskih kolegica.

"Razočarana sam što mi ni jedna ruska tenisačica, do sada, nije došla i rekla mi kako joj je žao zbog svega što se događa. Da se ispriča zbog toga što njena zemlja nanosi mojoj. Ovo što se događa je strašno i nitko mi nije dao podršku, nitko nije pitao kako sam. Pa, to je šokantno“, rekla je Kostjuk i nastavila u sličnom tonu.

image

Marta Kostjuk

ELLA LING/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ella Ling/Shutterstock Editorial/Profimedia

"Ovdje nije riječ o politici, nego o ljudskim životima. Boli me kada vidim kakvi problemi muče tenisačice i tenisače. Njima je važno gdje prebaciti svoj novac ili slične teme. To je neprihvatljivo. Nemam pojma zašto se Rusi ovako ponašaju, jer nije tajna što se u Ukrajini događa. Znamo tko koga napada, znamo tko koga bombardira i prema tome ne možeš ostati ravnodušan i neutralan“.

Na kraju je Kostjuk hrabro, ali i u strahu zaključila.

"Ukrajina se nikada neće predati, ali znamo da ni Putin neće stati. On je lud“.

Linker
24. travanj 2024 15:14