USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
POTVRĐENO

Umaški turnir postaje sve bogatiji poznatim imenima: Stižu Ćorić i bivši osvajač naslova!

‘Nakon dugog izbivanja zbog ozljede treba mi što više mečeva...‘, poručio je hrvatski tenisač
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2022. 11:24

Popis sudionika ovogodišnjeg turnira Plava Laguna Croatia Open Umag sve je bogatiji velikim imenima svjetskog tenisa. Nakon što su još ranije dolazak potvrdili Španjolac Carlos Alcaraz, šesti igrač s aktualne pojedinačne ATP liste, i Talijan Jannik Sinner (11.), popis igrača proširen je imenima još dvojice sjajnih tenisača. To su Borna Ćorić, hrvatski Davis Cup reprezentativac, i Talijan Fabio Fognini, osvajač umaškog naslova iz 2016. godine. Ćorić će dobiti pozivnicu za glavni turnir te će u Umagu pokušati osvojiti bodove neophodne za povratak u vrh svjetskog tenisa, nakon stanke koju je morao napraviti zbog ozljede.

“Izuzetno se veselim ponovnom dolasku u Umag. Umag je bio i ostao jedna od mojih omiljenih destinacija na Touru i ovim putem se zahvaljujem organizatoru na pozivnici. Nakon dugog izbivanja zbog ozljede treba mi što više mečeva koje ću nadam se dobiti na ovogodišnjem izdanju jedinog ATP turnira u Hrvatskoj”, rekao je Borna uoči još jednog dolaska na Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će se ove godine održati od 22. do 31. srpnja.

Sjajna imena svjetskog tenisa koja su već sad potvrđena na popisu sudionika jamče izvanredan turnir za sve ljubitelje tenisa.

“Ove godine turnir će u sportskom smislu biti bolji nego ikad do sada. Vjerujemo da će sjajna teniska imena privući veliki broj obožavatelja tenisa u Umag. Za nas u Plavoj Laguni Croatia Open Umag turnir uvijek je bio više od samog sporta, to su prije svega druženje i zabava u čemu smo zasigurno najbolji u našoj branši pa vjerujemo da ćemo i u tom segmentu podići ljestvicu izvrsnosti i kvalitete. Plava Laguna svim svojim gostima uvijek se trudi biti najbolji domaćin, kako bi gosti uživali maksimalno u svim čarima koje Umag nudi. Drago mi je da će i ove godine umaški turnir biti putem televizijskih prijenosa prisutan u velikom broju zemalja jer je to sjajna promocija naše destinacije Umag i svih njegovih ljepota i sadržaja“, najavio je turnir predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Direktor turnira Tomislav Poljak s velikim je zadovoljstvom potvrdio dolazak još dvojice sjajnih tenisača.

“Fabio Fognini i Borna Ćorić nove su dvije zvijezde na popisu sudionika turnira, što će dodatno ojačati ionako već vrlo jaku konkurenciju. Fogniniju će ovo biti već 12. dolazak u Umag, a to dovoljno govori koliko voli igrati na Plava Laguna Croatia Openu. U Stella Marisu ima nekoliko izvrsnih ostvarenja, jer je jednom osvojio naslov, jednom bio poraženi finalist i u još tri navrata polufinalist. S njim dobivamo još jednog igrača koji je ne tako davno bio u društvu desetorice najboljih tenisača svijeta na ATP listi, a njegove mogućnosti na zemljanim igralištima dovoljno opisuje podatak da je osvojio turnir iz serije Masters 1000 u Monte Carlu", rekao je Tomislav Poljak i dodao: "Borni Ćoriću smo dali pozivnicu za glavni turnir i sretni smo što mu možemo pomoći na njegovom putu povratka. Bornina veza s Umagom je također posebna. Upravo ovdje je debitirao u Davis Cup reprezentaciji, i to samo nekoliko dana nakon osvajanja juniorskog US Opena, a tu je 2013. odigrao i prvi meč u glavnom ždrijebu na nekom od ATP turnira. U Umagu je dva puta bio četvrtfinalist i svi se nadamo da će se vratiti u staru formu nakon neugodne ozljede koja ga je godinu dana sprječavala da pokaže što zna. Povratak nakon tako duge stanke nikad nije lagan i možda će Borna baš u Umagu doći do novog uspjeha."

Linker
24. travanj 2024 20:20