Borna Ćorić

 JAVIER SORIANO/Afp
SJAJNA FORMA

Uskrsnuće Borne Ćorića: Furioznom partijom ušao u polufinale Madrida, sve je bliže renkingu karijere

Najbolji hrvatski tenisač izbacio je Nijemca Altmeiera sa 6:3, 6:3 i sada ga čeka Carlos Alcaraz
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. svibanj 2023. 23:16

Borna Ćorić igrat će u polufinalu Masters 1000 turnira u Madridu. Najbolji hrvatski tenisač je sa 6:3, 6:3 svladao Nijemca Daniela Altmeiera (ATP 92.) i za finale će se boriti s Carlosom Alcarazom, koji je u seriji od devet uzastopnih pobjeda.

Ćorić je madridskim uspjehom osigurao skok od četiri stepenice na sljedećoj ATP ljestvici, sa 20. na 16. mjesto, i sve je bliže najboljem renkingu u karijeri (12.). Osvoji li titulu, sletjet će upravo na 12. mjesto.

Madridska serija stiže mu kao melem nakon serije loših rezultata. U španjolsku je prijestolnicu stigao s pet uzastopnih poraza, a posljednji se dogodio u Banjoj Luci, gdje ga je izbacio Laslo Đere. U Madridu kao da se ukazao neki novi, inspirirani Borna, koji je zasad nanizao Gastona, Hurkacza, Davidovicha Fokinu te Altmeiera, izgubivši na putu do polufinala tek jedan set.

image
JAVIER SORIANO/Afp

Protiv Altmeiera je briljirao na servisu, ne dozvolivši suparniku nijednu priliku za break. Izgubio je samo tri poena nakon prvog servisa, uz 67 posto ubačaja, a imao je i dva asa. Za pobjedu mu je bio dovoljan po jedan break u svakom setu.

Alcaraz je u prvom meču dana sa 6:4, 7:5 nadigrao Rusa Karena Hačanova, što mu je bila 27. pobjeda u posljednjih 29 mečeva. Ćoriću će ovo biti prvi okršaj s mladom zvijezdom svjetskog tenisa, koja nastavlja potjeru za Novakom Đokovićem i traži povratak na broj jedan. U slučaju titule u Madridu, Alcaraz će se Srbinu primaknuti na samo pet bodova.

Linker
27. travanj 2024 03:02