Petra Martić

 Mutsu Kawamori/AFLO/Profimedia
POVRATAK U TOP 30

Velika pobjeda Petre Martić: Izbacila osvajačicu Roland Garrosa i ušla u četvrtfinale Madrida

Petri se smiješi okršaj s Igom Świątek, ako Poljakinja večeras izbaci Aleksandrovu
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 01. svibanj 2023. 21:05

Hrvatska ima predstavnicu u četvrtfinalu WTA Madrida. Za pothvat je zaslužna Petra Martić koja je sa 6:3, 7:6(1) pobijedila pobjednicu Roland Garrosa iz 2021. godine i 12. tenisačicu svijeta Barboru Krejčíkovu te tako ostvarila jedan od najvećih uspjeha ove sezone.

U četvrtfinalu će igrati protiv uspješnije iz dvoboja prve tenisačice svijeta Ige Świątek i Ekaterine Aleksandrove. Taj će se meč odigrati večeras te će biti posljednji na današnjem predviđenom rasporedu za ženski dio madridskog turnira.

Martić je u prvom kolu slavila protiv njemačke tenisačice Laure Siegemund rezultatom 7:6, 6:3 da bi u idućem kolu imala nešto teži zadatak protiv Ruskinje Ane Kalinskaje koju je dobila nakon tri seta rezultatom 6:3, 4:3, 6:3.

Zakomplicirala si je život u drugom setu kada nije iskoristila dvije meč-lopte te je dvaput izgubila servis taman kada se činilo da će mirno potvrditi pobjedu. Set je otišao do tie-breaka gdje je naša predstavnica bila uspješnija i sada u miru može čekati rasplet meča Świątek i Aleksandrove, a s ovom pobjedom vratit će se u top 30 tenisačica svijeta.

Linker
26. lipanj 2024 12:39