JACK GUEZ Afp
POBJEDA U DVA SETA

Veliki preokret Marina Čilića, najbolji hrvatski tenisač izborio finale protiv Novaka Đokovića

Hrvatski i srpski tenisač susret će se po 21. put, a Đoković do sada ima uvjerljivih 18-2.
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2022. 22:46

Nakon što je Novak Đoković u polufinalu ATP turnira u Tel Avivu ‘riješio‘ Rusa Romana Safiullina 6:1, 7:6(3), red je došao na Marina Čilića. Njemu je suparnik u polufinalu bio iskusni Francuz Constant Lestienne, inače 68. tenisač svijeta, a najbolji hrvatski tenisač je pobijedio sa 7:5, 6:3 za jedan sat i 45 minuta igre.

Čilić je u prvom setu bio izgubljen, Francuz je vodio 5:2, kod 5:3 je na svoj servis ispustio prvu set loptu, da bi to ponovio i u sljedećem gemu, na servisu Čilića. Hrvatski tenisač sve je to prebrodio da bi na koncu dobio prvi set sa 7:5, Iskoristio je treću set loptu.

image
JACK GUEZ Afp

Drugi set je počeo tako da su oba tenisača sigurno držala svoje servis-gemove. Nitko nije mogao osvojiti više od dva poena na protivničkom servisu sve do 7. gema kada je Čilić odlično odigrao te došao do 15:40 na servis Lestiennea. Francuz je spasio dvije breal-lopte, ali nije i treću te je hrvatski tenisač otišao na 4:3. Nakon toga je sigurno servirao za povećanje prednosti, a sve je riješio u sljedećem gemu kada je iskoristio drugu meč loptu.

image
JACK GUEZ Afp

Čilića tako čeka 21. okršaj s Đokovićem. U prethodnih 20 mečeva, Srbin je slavio čak 18 puta. Čilić ga je posljednji put dobio 2018. u Queen‘s Clubu. Tada su se i posljednji put susreli u finalu. Nakon tog okršaja susreli su se još četiri puta.

Linker
27. travanj 2024 02:44