VALERY HACHE/Afp
DANAC IZGUBIO ŽIVCE

Veliki preokret u Monte Carlu: Rubljov osvojio prvi Masters, Rune izveo ‘show‘ i dobio samo opomenu

Devetnaestogodišnji tenisač ostao je na tri ATP titule dok je ovo Rusu 13. naslov u karijeri
Piše: HinaObjavljeno: 16. travanj 2023. 17:46

Ruski tenisač Andrej Rubljov osvojio je zemljani ATP Masters 1000 turnir u Monte Carlu svladavši u finlu Danca Holgera Runea s 5:7, 6:2, 7:5. Rubljovu je ovo trinaesti ATP naslov u karijeri, ali i prvi na Masters 1000 turnirima.

U prvom setu Rune je poveo 4:2, Rubljov se vratio na 5:5, ali je potom danski tenisač s dva uzastopna gema uzeo prvu dionicu. U drugom setu bolje je startao Rubljov koji je poveo 2:0, Rune se vratio na 2:2, ali je potom ruski tenisač ubacio u veću brzinu i s četiri uzastopna gema došao do izjednačenja.

Rune je došao nadomak pobjede jer je u trećem setu poveo 4:1, ali je Rubljov do kraja osvojio šest od odigranih sedam gemova. Ishod ga je očito isfrustirao, a to se najbolje moglo vidjeti kod izjednačenje 5-5 u drugom setu, kad je 19-godišnjak pokušao smash, ali je ubacio loptu u mrežu čime je Rus poveo 30:0. Odmah je frustrirano napucao lopticu preko tribine. Zatim se povukao na osnovnu crtu gdje je tražio novu loptu koju je također napucao u zrak. Za taj je čin dobio samo opomenu.

Mladi Danac tako je ostao na tri ATP titule, s tim da ima već jedan Masters 1000 turnir. Prošle godine je osvojio dvoranski pariški turnir pobjedom protiv Đokovića u finalu.

Linker
27. travanj 2024 23:27