JO BECKTOLD/CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jo Becktold/csm/Shutterstock Editorial/Profimedia
TO MU NIJE TREBALO

VIDEO Amerikanac napravio incident u stilu Đokovića: ‘Izbjegao je diskvalifikaciju, jer nije latino...‘

Jenson Brooksby trebao je biti automatski diskvalificiran, stav je većine koji su vidjeli incident
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 25. ožujak 2022. 13:22

Dogodio se on u meču protiv Federica Corije u 1. kolu Miamija. Mladi je Amerikanac u srdžbi bacio reket, koji se odbio od terena i umalo pogodio skupljača loptica. Što bi se i dogodilo da se potonji nije na vrijeme izmakao podižući noge u zrak.

Incident s meča Brooksby - Coria pogledajte OVDJE.

Sudac ipak nije diskvalificirao Brooksbyja pravdajući tu odluku kako skupljač loptica nije ozlijeđen, odnosno da Brooksby nije imao namjeru pogoditi ga. Coria je tražio diskvalifikaciju, kasnije je rekao:

- Da sam ja ili neki drugi latino učinio ovo, bio bih izbačen na tri mjeseca.

Brooksby je na kraju dobio meč.

Posljednjih tjedana učestali su incidenti s bacanjem reketa ili s njihovom krivom upotrebom, kao u slučaju Alexandera Zvereva, koji je u Acapulcu s reketom mlatio po sudačkom stolcu. Nijemac je dobio provizornu suspenziju, s rokom kušnje na godinu dana. Sličnih je situacija bilo i u Indian Wellsu, a i u Miamiju je osim Broksbyja, reket bacao Jordan Thompson. Također, dosta opasno.

Uglavnom, tenisači su sve tanjih živaca. Mnogi smatraju da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da bi kazne trebale biti oštrije. Teško se sjetiti neke tenisačice da se dovela u takav neugodan položaj.

Podsjećamo da je Novak Đoković diskvalificiran s US Opena 2020. godine kad je nenamjerno lopticom pogodio u vrat linijsku sutkinju u meču protiv Pabla Carrena Buste. Još tamo prije deset godina Marin Čilić osvojio je titulu u Queen's Clubu kad je diskvalificiran David Nalbandian. Argentinac je nekontrolirano udario nogom u kartonsku reklamu, koja je stajala ispred stolca linijskog suca, a onda nenamjerno zahvatio i samog suca, te mu raskrvario nogu.

Linker
26. travanj 2024 08:32