Borna Ćorić

 THOMAS COEX/Afp
U ODLIČNOJ FORMI

VIDEO: Ćorić dobio briljantan poen protiv Španjolca i uvjerljivo ušao u osminu finala Rima

Zagrepčanin je u dva seta izbacio Carballesa Baenu i sad čeka boljeg iz meča Alcaraza i Maroszana
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. svibanj 2023. 12:59

Borna Ćorić igrat će u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Rimu, nakon što je sa 7:6(3), 6:1 izbacio Španjolca Roberta Carballesa Baenu.

Na posljednjem velikom ispitu prije Roland Garrosa, Zagrepčaninu se sada smiješi novi okršaj s Carlosom Alcarazom. Budući broj jedan ATP ljestvice upravo izlazi na teren protiv Mađara Maroszana, a pobjednik će se s Ćorićem boriti za mjesto među najboljih osam.

Ćoriću je ovo šesta pobjeda u posljednjih sedam mečeva i potvrda da je u Vječni grad uspio prenijeti formu koja ga čini kandidatom za završnicu na svakom turniru. Ovaj put, doduše, nije baš imao sreće sa ždrijebom, ali ne treba sumnjati da će protiv Alcaraza tražiti svaku moguću priliku za iznenađenje. Naravno, pod uvjetom da 20-godišnjak iz Murcije, koji će u ponedjeljak "svrgnuti" Đokovića, prvo obavi svoj posao.

U meču koji je trajao sat i 45 minuta, Ćorić je odservirao četiri asa i imao 54 posto ubačaja na prvom servisu. Mogao je biti i brži da je u prvom setu iskoristio break prednosti; Carballes se od 3:5 vratio na 5:5 i izborio tie-break, u kojem mu Borna nije ostavio previše šansi. Puno brže tekao je drugi set, u kojem je Ćorić nakon 1:1 osvojio pet uzastopnih gemova te odjurio u osminu finala.

Upravo pri rezultatu 1:1 u drugom setu odigran je i "play of the day", poen u kojem je naš tenisač dobio efektnu bitku slajsova, na oduševljenje gledatelja na terenu broj 12.

Poen pogledajte ovdje.

Linker
23. travanj 2024 09:35