Rafael Nadal

 OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
POVRATAK TENISU

VIDEO Čudno obraćanje Rafaela Nadala: ‘Očekujem od sebe da ne očekujem ništa. Bit će mi jako teško‘

Španjolski tenisač nije igrao od drugog kola ovogodišnjeg Australian Opena
Piše: SNObjavljeno: 05. prosinac 2023. 12:57

Rafael Nadal svoj je posljednji meč odigrao u siječnju ove godine. Tada je u drugom kolu Australian Opena poražen od Amerikanca Mackenzija McDonalda, a onda je uslijedila duga stanka zbog ozljede kuka.

Na početku je izgledalo kao da će španjolski tenisač s terena izbivati samo osam tjedana, no onda je u lipnju podvrgnut operaciji pa je praktično propustio cijelu sezonu. No, ni to ni činjenica da ima 37 godina nije ga spriječila od ideje da se vrati tenisu, a učinit će to na turniru u Brisbaneu koji se održava prije Australian Opena. Povodom povratka Nadal je objavio video na svojim društvenim mrežama u kojem priča o svemu što ga čeka.

- Bojao sam se najaviti neke stvari jer je na kraju ovo bila godina bez mečeva i s operacijom kuka, no ono što me brine nije kuk nego sve ostalo. Mislim da sam sretan i vjerujem i nadam se kako će sve proći dobro te da ću dobiti mogućnost da uživam na terenu - rekao je Španjolac.

On je zbog neigranja pao na 664. mjesto ATP liste, ali po njegovim izjavama je jasno da mu trenutno nisu toliko važne pobjede koliko povratak tenisu.

- Prošlo je puno vremena i prije svega se nadam da će mi se vratiti onaj osjećaj kada igraš tenis. ona očekivanja, oni strahovi, one dvojbe. Trebat ću pronaći sposobnost da od sebe ne tražim ono što sam tražio tijekom cijele karijere. Očekujem od sebe da ne očekujem ništa - kazao je Nadal i dodao:

- Vjerujem da sam u drukčijem trenutku, drukčijoj situaciji. Nalazim se na neistraženom terenu. Od sebe sam uvijek tražio maksimum, a trenutno se nadam da ću biti spreman to ne tražiti od sebe, odnosno da ću prihvatiti stvari koje će na početku biti jako teške i dati si posebno vrijeme - zaključio je Nadal.

Linker
27. srpanj 2024 02:01