Novak Đoković

 DIMITAR DILKOFF Afp
NEMA MU RAVNOG

VIDEO Đoković odgovarao publici, tješio uplakanog suparnika pa poručio: ‘Blagoslovljen sam...‘

‘I ja sam gubio finala, nadam se da će i Dimitrov osvojiti veliki turnir‘, poručio je pobjednik
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2023. 18:24

Nema mu ravnog. Novak Đoković stigao je i do 40. naslova na ATP 1000 turnirima pobjedom 6:4, 6:4 nad bugarskim predstavnikom Grigorom Dimitrovom. Ujedno je to i sedmi njegov naslov u Bercyju u devet dosadašnjih pokušaja, a u finalnom nastupu, za razliku od prethodnih ogleda s Rubljovom, Runeom i Griekspoorom, posao je dovršio u dva seta.

- Nevjerojatno je da sam bio sposoban osvojiti turnir poslije teških uvjeta i svih situacija ovog tjedna. Praktički sam se tri puta vraćao u mečevima koje sam lako mogao izgubiti u četvrtak, petak i subotu. Pronašao sam potrebnu energiju i uspio pobijediti. Mislim da smo obojica bili dosta rezervirani u početku, Dimitrov na kraju nije puštao gas. Ipak, nekoliko loptica je presudilo. Jako sam ponosan na sebe - rekao je Đoković.

image

Novak Đoković

JULIEN DE ROSA Afp

Posebnu pažnju ukrala je situacija po završetku prvog seta. Srpski tenisač servirao je za prvu dionicu, a publika je na sav glas uzvikivala "Grigor, Grigor". Kada je osvojio presudni poen prvog seta, mogli su se čuti i zvižduci, a Đoković je stavio prst na uho i rukom poticao publiku da bude još glasnija. SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Pariška publika nije mu bila naklonjena ni u prijašnjim mečevima, ali suvišno je i reći da se jedan stari lisac kojeg krasi nevjerojatna mentalna snaga nije dao smesti.

image

Grigor Dimitrov

JULIEN DE ROSA Afp

Po završetku meča, Dimitrov je sjeo na svoju klupu i zaplakao, a Đoković ga je u jednom trenutku došao utješiti.

- Bio sam u ovakvim situacijama i ranije, gubio sam finala. Blagoslov je da sam ih više pobijedio nego izgubio. Nadam se da će Dimitrov nastaviti igrati na visokom nivou kao što je to učinio ovog tjedna i da će osvojiti velike turnire - završno je poručio Đoković.

Linker
02. svibanj 2024 18:47