DUBREUIL CORINNE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Dubreuil Corinne/abaca/abaca Press/profimedia
ŽUTA MINUTA

VIDEO: Đoković u jednom trenutku potpuno poludio. Pogledajte što je u naletu bijesa radio na terenu

Srpski tenisač je upisao pobjedu u prvom meču ATP Finala
Piše: snObjavljeno: 13. studeni 2023. 09:35

Novak Đoković je pobjedom otvorio nastup na ATP Finalu koje se igra u Torinu. U prvom je meču s 2:1 u setovima pobijedio danskog tenisača Holgera Runea, inače desetog igrača svijeta.

Bila je ovo treća pobjeda Đokovića u pet međusobnih susreta, a imao je najbolji tenisač svijeta problema sa svojim suparnikom. Prva dva seta odlučena su u tie-breaku s time da su u svakom oba tenisača uzela po jedan break suparniku.

Početkom trećeg seta Đoković ponovo uzima break Runeu te ima 2:0, a onda se dogodila situacija koja nije baš uobičajena za srpskog tenisača. Kada je izgubio svoj servis-gem te Rune došao do 1:2 Đoković je na klupi nogom slomio dva reketa. Učinio je to brzo, kamera nije uspjela ni snimiti lomljene prvog, ali jeste drugog. Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

Očigledno je takva reakcija dobro došla Đokoviću koji nakon toga nije dopustio niti jednu break-loptu Runeu kojem je uzeo servis u šestom gemu trećeg seta te na kraju slavio sa 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3. U ovoj skupini su još Jannik Sinner i Stefanos Tsitsipas.

Linker
29. travanj 2024 23:57