Jelena Ostapenko svađa se sa sutkinjom

 WILLIAM WEST Afp
INCIDENT U BRISBANEU

VIDEO Ludilo 12. igračice svijeta, izvrijeđala sutkinju u stilu Serene: ‘Slijepa si! Upropastiš svaki meč‘

Ostapenko je poznata po incidentima sa sucima, lani je sličan ispad imala i kad joj je sudila Marija Čičak
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 05. siječanj 2024. 09:18

Viktorija Azarenka plasirala se u polufinale WTA 500 turnira u Brisbaneu, svladavši latvijsku tenisačicu Jelenu Ostapenko sa 6:3, 3:6, 7:5.

Susret je obilježio izljev bijesa Latvijke koja je trenutačno 12. igračica svijeta. Bilo je 1:1 u setovima i 4:4 u trećem setu kada je norveška sutkinja Julie Kjendlie dosudila poen za Azarenku. Temperamentna Ostapenko nije se složila s odlukom, smatravši da je loptica imala dvostruki odskok. Nakon izgubljenog gema okrenula se prema sutkinji, s kojom već ima "povijest", i rekla da „toliko griješi“.

- Nikada te više ne želim u svom meču. Nikada nećeš biti u mom meču. Nikada nećeš biti u mom meču. Ne želim te u svojim mečevima. Upropastiš mi svaki meč - bjesnila je Ostapenko.

Njezin ispad pogledajte OVDJE.

Sutkinja nije pretjerano reagirala na monolog igračice, što je onda potaklo Ostapenko da spomene i neke stare mečeve koje je, po njezinom mišljenju, „upropastila“.

- Finale u Linzu nikada neću zaboraviti. Nikada. Ne želim te više nikad vidjeti na mom meču - ljutito je ponavljala Ostapenko.

image
WILLIAM WEST Afp

Riječ je o meču iz 2019. godine kada je Coco Gauff pobijedila Ostapenko 6:3, 1:6, 6:2 i osvojila naslov u Linzu. Bio je to prvi naslov za Amerikanku, što ju je učinilo najmlađom WTA osvajačicom pojedinačnog naslova od Nicole Vaidišove 2004. godine.

Jelena Ostapenko je poznata po preuzimanju stvari u svoje ruke nakon nezadovoljstva s odlukom sudaca. Tako je hrvatskoj sutkinji Mariji Čičak prošle sezone u Rimu također poručila da nikada neće voditi njezin meč.

Linker
07. svibanj 2024 09:36