Novak Đoković

 BRENTON EDWARDS Afp
ZANIMLJIVA SCENA

VIDEO: Medvedjev se rugao Đokoviću? Pogledajte što se dogodilo u meču kojim je Nole postavio rekord

Đoković je u polufinalu, u meču donedavnih brojeva 1, sa 6:3, 6:4 bio bolji Rusa Danila Medvedjeva
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 19:23

Novak Đoković, trenutačno peti na ATP ljestvici, igrat će u finalu teniskog turnira u Adelaideu protiv Amerikanca Sebastiana Korde (ATP 33).

Đoković je u polufinalu, u meču donedavnih brojeva 1, sa 6:3, 6:4 bio bolji Rusa Danila Medvedjeva. Srbin je spasio sve tri break-prilike s kojima je bio suočen, a s druge strane iskoristio dvije od također tri za koje se izborio na servis Rusa. U prvom setu, Đoković je zatražio medicinsku stanku radi moguće ozljede noge, ali tretman fizioterapeuta ipak je bio dovoljan da nastavi i dovrši meč.

- Srećom, nije bilo ništa ozbiljnije jer inače ne bih mogao nastaviti. Uzeo sam neke tablete protiv bolova, a s vremenom se tetiva zagrijala i sve me manje mučila, tako da bih trebao biti u redu - rekao je Novak.

Medvedjev je, pak, očito sumnjao da se Đokoviću išta dogodilo jer je koncem meča, tako se barem činilo, rugao Đokoviću imitirajući rastezanje i šepanje, kao da je i on ozlijeđen. (POGLEDAJTE VIDEO)

Kako god, Đoković je međusobni skor popravio na 8-4 i plasirao se i svoje 131. finale u karijeri, odnosno jedno više od Rafaela Nadala. Preskočio je, pak, i Rogera Federera i to po broju odigranih mečeva protiv Top 10 igrača. Ovo je Noletu bio 348. takav meč (omjer 241-107), dok se Švicarac zaustavio na 347 (omjer 224-123).

U Adelaideu će Đoković loviti svoju 92. titulu u karijeri, a u tome će ga pokušati spriječiti Sebastian Korda. Amerikanac je odigrao u polufinalu samo jedan set budući da je njegov protivnik, Japanac Yoshihito Nishioka (ATP 36), doista ozlijedio kuk, odnosno do te mjere da nije mogao dovršiti meč. Kod rezultata 7:6 (5), 1:0 u korist Amerikanca, Nishioka je odustao od daljnje borbe.

Korda iz svoja prethodna četiri ATP finala ima jednu titulu (Parma 2021), a protiv Đokovića će igrati prvi put.

- Novak "čita" svoje protivnike bolje nego itko drugi i trebat će mi sjajna partija da ga pobijedim. Nadam se da imam to u sebi - rekao je Sebastian, sin pobjednika Australian Opena iz 1998, Petra Korda.

POLUFINALE: Đoković (1) - Medvedjev (3) 6:3, 6:4, Korda - Nishioka 7:6 (5), 1:0 predaja.

Linker
08. rujan 2024 01:33