Rafel Nadal

 Sergio R Moreno/gtres/shuttersto/shutterstock Editorial/profimedia
ŠPANJOLAC POBJESNIO

VIDEO Nadal potpuno izgubio živce, domaća publika zviždi dok on napada suca: ‘Zar postoje neka nova pravila?‘

Veliki povratnik izborio je treće kolo nakon pobjede nad 11. tenisačem svijeta
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. travanj 2024. 18:29

Rafael Nadal izborio je 3. kolo turnira u Madridu nakon pobjede (7:6, 6:3) protiv trenutno 11. tenisača svijeta Alexa de Minaura. Trebale su mu 73. minute i jedna žestoka svađa sa sucem da osvoji prvi set. Španjolac je izgubio živce nakon što je sudac Fergus Murphy pripisao bod njegovom suparniku iako je loptica završila izvan terena. Murphy je nekoć najboljem tenisaču svijeta objašnjavao kako nije na vrijeme tražio challenge, a frustrirani Nadal je zbog toga zahtijevao dolazak supervizora turnira, iako je njegov zahtjev odbijen.

Rasprava je vođena uz glasne zvižduke gledatelja.

- Nisam vidio da tražiš challenge. Nisi ništa rekao. Moraš koristiti sustav - govorio je sudac, no to nije pretjerano uvjerilo peterostrukog osvajača Madrid Opena.

- Samo sam stao. Moram reći challenge? Je li to novo?

Sudac, međutim, nije ustuknuo.

- Stao si, ali moraš tražiti challenge, Rafa. Ono što trebaš učiniti je brzo ga tražiti. Vidio sam kako staješ s igrom, ali nisam vidio da tražiš challenge - uzvratio je Murphy.

RASPRAVU POGLEDAJTE OVDJE

Inače, Nadal koji igra tek svoj treći službeni turnir od siječnja 2023. nije bio svjestan kako verbalno treba tražiti challenge. Do sada su igrači trebali označiti trag loptice i zamoliti suca da siđe provjeriti.

Linker
27. travanj 2024 18:32