Rafael Nadal

 PAU BARRENA Afp
OPROŠTAJ OD BARCELONE

VIDEO Posljednji ples Nadala na svojem terenu: Španjolac doživio bolan udarac, evo kako su ga ispratili navijači

Španjolski tenisač poražen je u 2. kolu ATP 500 turnira u Barceloni
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 17. travanj 2024. 18:22

Nakon nešto lakšeg treninga u 1. kolu Barcelone, Rafael Nadal ispao je iz turnira na kojem je 12 puta podizao pobjednički pehar, svoje najdraže "500-ice".

Španjolski tenisač, osvajač 22 Grand Slama, a danas 644. igrač svijeta izgubio je u dva seta (7:5, 6:1) od Australca Alexa De Minaura, 11. igrača svijeta i trećeg nositelja turnira.

Nadal je izgubio svoj servis u prvom gemu meča, kasnije je vratio break za 3:3, ali je novim izgubljenim servisom, pri rezultatu 5:5, izgubio prvi set. Drugi je više-manje bio rutinsko odrađivanje posla za De Minaura koji je u drugoj dionici prepustio Nadalu tek jedan gem za uvjerljivu pobjedu u njihovom petom međusobnom okršaju, prvom na zemlji, smanjivši tako zaostatak na 3:2.

image
PAU BARRENA Afp

Bez obzira na poraz bio je ovo odličan ispit za Nadala i njegove mogućnosti pred vjerojatno posljednji nastup na Roland Garrosu. Španjolac je odigrao odličan prvi set protiv igrača koji vraća loptice kao zid, no za pobjedu je trebalo puno, puno više.

Svaki osvojeni poen Nadala popraćen je ovacijama punih tribina, a posebno je emotivno bilo nakon završetka meča kada je vjerojatno posljednji put odšetao s terena koji je nazvan upravo po njemu. Iako je veliki navijač Reala, navijači su ga ispratili kao kralja Barcelone. Što on uistinu jest...

Video pogledajte OVDJE.

image
PAU BARRENA Afp

Linker
17. travanj 2024 18:29